Επανεμφάνιση Μπανιώτη με αντίπαλο τον Ιωάννου!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

– Σήμερα αναμένεται η επιστροφή του Κώστα Μπανιώτη στους στίβους στο Άργος Ορεστικό μετά την τιμωρία του τα Χριστούγεννα για χρήση απαγορευμένων ουσιών. 

 

Στην πόλη της Δυτικής Μακεδονίας στο Αργος Ορεστικό, που αποτελέσει σημείο συνάντησης ορισμένων εκ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, θα γίνει το 3ο Γκραν Πρι της σεζόν με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών. Η διοργάνωση είναι η ιδανική ευκαιρία για την επίτευξη ορίων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, αλλά και πρόβα τζενεράλε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, στις 19-20 Ιουλίου.

Το ύψος των ανδρών, αναμφίβολα θα είναι το συναρπαστικότερο αγώνισμα, αφού στο Αργος Ορεστικο θα βρίσκονται για να αγωνιστούν δύο από τους κορυφαίους άλτες του ύψους, ο Κώστας Μπανιώτης και ο Κυριάκος Ιωάννου. Ο Μπανιώτης επιστρέφει στους στίβους και θα επιδιώξει να βρει τον ρυθμό του και να κυνηγήσει άμεσα το όριο συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Ζυρίχης, το οποίο είναι 2,28 μέτρα, μετά την τιμωρία για αναβολικά. Ανάλογους στόχους έχει και ο Ιωάννου, που ναι μεν έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο δεν έχει βρεθεί ακόμη στο αγωνιστικό επίπεδο που θέλει. Η παρουσία των δύο αθλητών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν εξαιρετικό αγώνα και ανεβάζει το κύρος της διοργάνωσης.

Στο Άργο Ορεστικό εκτός του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, θα πάρουν μέρος και άλλοι Θρακιώτες αθλητές της Ολυμπιάδας Κομοτηνής, όπως οι Μάριος Αποστολίδης στα 3000μ. και ο Δημήτρης Ζαφειρόπουλος στο μήκος.