Χρήσιμα συμπεράσματα από την συνέλευση της ΕΠΣ Θράκης

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Πραγματοποιήθηκε χθές Παρασκευή στο ξενοδοχείο Chris & Eve η Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών της ΕΠΣ Θράκης, όπου ψηφίστηκε ο οικονομικός απολογισμός της περιόδου.

 Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Σ. Θράκης παρουσία σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου και αρκετών εκπροσώπων σωματείων. Στη συνέλευση αυτή παραβρέθηκαν περίπου 26 σωματεία, αριθμός ικανοποιητικός ώστε να υπάρχει απαρτία και να συνεχιστεί η πορεία της συνέλευσης. Στην αρχή ο πρόεδρος Δαμιανός Γαβριηλίδης καλοσόρισε τους παρεβρισκομένους και στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Κοτζαμάνης  ανέγνωσε τον Διοικητικό Απολογισμό.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το Δ.Σ. συνεδρίασε 18 φορές τη χρονιά και έλαβε σημαντικές αποφάσεις, ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. κ. Γαβριηλίδης ανέλαβε πρόεδρος και στην Επιτροπή Κυπέλλου ΕΠΟ Γ΄ Εθνικής και Ερασιτεχνών, ότι τον Απρίλιο φιλοξενήθηκαν στην Κομοτηνή όπου έδωσαν φιλικό αγώνα οι Κορασίδες της Εθνικής Ομάδας, ότι διοργανώθηκε το 2013 το UEFA GRASSROOTS με σκοπό το άνοιγμα του ποδοσφαίρου στην κοινωνία, λειτούργησαν σχολές διαιτησίας, απονεμήθηκαν μετάλλια και κύπελλα στις πρωταθλήτριες και στην κυπελλούχο, διοργανώθηκαν με επιτυχία παιδικά πρωταθλήματα και τιμήθηκαν οι νέοι ποδοσφαιριστές, οι μικτές ομάδες συμμετείχαν στα δικά τους πρωταθλήματα και άλλα τα οποία και εκρίθηκαν από τα σωματεία
 
Ο οικονομικός απολογισμός ο οποίος αναγνώστηκε από τον Γκουνίδη Μιχάλη ταμία της Ε.Π.Σ. Θράκης, για το χρονικό διάστημα 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, ανέφερε ότι εισπράχθηκαν 209.461,83 Ευρώ έναντι 133.212,76 Ευρώ πληρωμών, ενώ παραμένει υπόλοιπο στο Ταμείο της Ενωσης το ποσό των 76.249,07 Ευρώ.
 
Ο πρόεδρος κ. Γαβριηλίδης με παρέμβασή του έδωσε κάποιες εξηγήσεις γιατί ακούστηκαν γκρίνιες ότι τα σωματεία δεν έχουν χρήματα, δεν παίρνουν επιχορηγήσεις, ενώ το ταμείο της Ενωσης είναι γεμάτο χρήματα και η εξήγηση ήταν ότι η Πολιτεία υποσχέθηκε χρήματα, το ταμείο της Ενωσης είναι για λειτουργικές δαπάνες στην ανάγκη και ότι είναι από τις ελάχιστες Ενώσεις η δική μας που και περιουσία (γραφεία και άλλα) που έχει και τα προσέχει σαν…τα μάτια του. Μάλιστα ο κ. Γαβριηλίδης είπε σε κάποια φάση: «Εγώ δεν θέλω να πάω φυλακή, είμαι υποχρεωμένος να διαφυλάξω την περιουσία της Ενωσης, όταν έρθουν επιχορηγήσεις θα τις πάρετε, τώρα έχουμε δυστυχώς μόνο υποσχέσεις».
 
Εγινε πολύ συζήτηση για τα πλέϋ-όφ όπου οι ομάδες εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους ότι παίζουν πολλά παιχνίδια και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά βάρη. Ο πρόεδρος κ. Γαβριηλίδης είπε «δεν υπάρχει άλλη λύση, τί θέλετε να παίζετε μόνο είκοσι (20) αγωνιστικές και τότε ο Μιχάλης Κακουλίδης από την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου παρενέβει και έκανε μια πολύ σωστή πρόταση: «Κύριε πρόεδρε η διαφορά είναι δυό παιχνίδια, ας τα παίξουν οι διαιτητές δωρεάν», ήταν μια πρόταση που ικανοποίησε αρκετούς και ο κ. Γαβριηλίδης είπε «Θα το θέσω θέμα στους διαιτητές, πολύ σωστά το τοποθέτησε ο κ. Κακουλίδης».
Ακολούθησε συζήτηση για το Παιδικό όπου αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα ενώ έπεσε και η ιδέα να παίζουν πλέον υποχρεωτικά ποδοσφαιριστές μικρότερης ηλικίας στην αρχική ενδεκάδα αφού ειπώθηκε ότι οι εικοσάχρονοι είναι μεγάλοι. Ακούστηκαν και άλλες προτάσεις γόνιμες που θα εξεταστούν για να δει η Ενωση τί ακόμη πρέπει να γίνει.

Την Γενική Συνέλευση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ο εκλεγμένος πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Παυλίδη που θα αναλάβει έργο στις 1 Σεπτεμβρίου 2014, Μουμίν Οντέρ, τέως διαιτητής του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θράκης, ενώ ήταν παρούσα και η Επιτροπή Διαιτησίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Ζηλούδη και Μανάκα.