Video: Ο “χρυσός” σκόρερ Γιώργος Σαμαράς και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Οι δηλώσεις όλων σχεδόν των πρωταγωνιστών της ΕΛΛΑΔΑΡΑΣ ΜΑΣ!!!

 

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιώργου Σαμαρά, η Εθνική μας πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση σε φάση των «16» του Μουντιάλ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άπαντες είναι μια ομάδα, ένα σύνολο, όπως δήλωσε ο φορ της «γαλανόλευκης» αμέσως μετά το τέλος του ματς στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ. Ο «Σαμ» τόνισε πως δεν υπάρχουν ηγέτες και σούπερ σταρ και ότι δόθηκαν απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. «Σημαίνει πολλά για την ομάδα και για τη χώρα ακόμα περισσότερα. Οι φίλαθλοι μας έδωσαν έναν καλό λόγο για να τους βγάλουμε ένα χαμόγελο. Είμαστε υπερήφανοι και δώσαμε απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Μείναμε σαν ομάδα, είμαστε μια ομάδα, συνεχίζουμε έτσι και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Ηγέτες δεν υπάρχουν στην Εθνική, ούτε σούπερ σταρ, ούτε ήρωες. Υπάρχει ένα σύνολο παικτών, είμαστε στις χαρές και στις λύπες όλοι μαζί, αυτό έχουμε μάθει από το 2004», ήταν τα λόγια του.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν σαφώς ικανοποιημένος από την πρόκριση αλλά δεν έδειξε να αρκείται στην πρόκριση στους “16”. Δόξα το Θεό θα είμαστε εδώ και τη γιορτή του Αγίου Πέτρου. Ο Σαμαράς έχει παίξει πολλές φορές στο κέντρο της επίθεσης στη Σέλτικ. Κρίναμε ότι έπρεπε να παίξουμε με τρεις κινητικούς επιθετικούς κόντρα σ’ αυτόν αντίπαλο και ευτυχώς η στρατιγική μας πέτυχε. Δεν ξέρω τι θα κάνουμε κόντρα στην Κόστα Ρίκα, εγώ δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, είμαι μετριοπαθής. Οταν χάνουμε εκνευρίζομαι εγώ πρώτος. Θέλουμε να περάσουμε, αυτό θέλω να πω. Θέλω να πω σ’ όλους τους Ελληνες να βγουν στους δρόμους, το αξίζουν”.

Λόγο για απόδοση δικαιοσύνης έκανε ο Γιώργος Καραγκούνης στις δηλώσεις του στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ, μετά την πρόκριση της Εθνικής μας στη φάση των «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο «Κάρα» ακόμα τόνισε πως οι Έλληνες έχουν αντοχές, καρδιά και πάθος. «Είμαστεπολύ χαρούμενοι. Ήρθαμε εδώ και ο στόχος ήταν να περάσουμε. Το πετύχαμε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ήμασταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Μπήκε το γκολ στο 90′, αλλά καμιά φορά, όταν παίρνεις το ματς στο τέλος είναι και πιο γλυκό. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Είμαστε πολύ φιλόδοξοι, το έχουμε πει, το έχουμε δείξει. Θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη, με μια φάση ο αντίπαλος έβαλε ένα γκολ και δε δικαιούταν την ισοπαλία. Με τη βοήθεια του Θεού πήραμε αυτό που αξίζαμε παλικαρίσια και τώρα το Μουντιάλ είναι ακόμα πιο υπέροχο. Παίζαμε κόντρα σε όλους, κάναμε υπερήφανους τους Έλληνες, μας αρέσει να παίζουμε κόντρα σε όλα. Αυτή η ομάδα έχει δείξει ότι έχει αντοχές, καρδιά πάθος και μακάρι σε πέντε μέρες να κάνουμε ξανά υπερήφανους όλους τους Έλληνες», ήταν τα λόγια του αρχηγού της «γαλανόλευκης».

Ο στόπερ της Εθνικής Σωκράτης Παπασταθόπουλος μας σχολίασε στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ πως «Αυτή η νίκη είναι πιο μεγάλη επιτυχία της Εθνικής μας μετά το 2004. Σήμερα δείξαμε πως είμαστε μία ομάδα. Πως δεν έχουμε τα προβλήματα που παρουσίαζαν ορισμένοι. Είμαστε μία οικογένεια και το δείξαμε. Ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο. Είχαμε πολύ καλή παρουσία και αρκετές ευκαιρίες. Πιστεύω πως στην ζωή όταν αξίζεις κάτι -και με την παρουσία της τύχης βέβαια- ο Θεός στο δίνει. Είχαμε 3 δοκάρια και εν γένει πολύ καλή παρουσία. Αξίζαμε τη νίκη και έτσι περνάμε στην επόμενη φάση. Ήρθαν σήμερα τα γκολ. Θα μπορούσα να είχαν μπει περισσότερα. Επιθετικά έχουμε βελτιωθεί πολύ. Ελπίζουμε να έχουμε στην συνέχεια ένα ακόμα πιο καλό πρόσωπο. Τη νίκη την αφιερώνω στην ομάδα γιατί ακούσαμε πολλά και τα ξεπεράσαμε. Μετά στην οικογένειά μου».

Για ιστορία που γράφτηκε από πλευράς της Εθνικής έκανε λόγο ο σκόρερ του 1-0 Ανδρέας Σάμαρης επισημαίνοντας πως με την επιτυχία αυτή έκαναν όλους τους Έλληνες περήφανους. Ο αμυντικός μέσος του Ολυμπιακού μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: «Καταρχήν θα ήθελα να πω πως προσπαθήσαμε να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους. Σήμερα δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τους; συμπαίκτες μου και τον προπονητή που μας βοήθησε. Γράψαμε ιστορία σήμερα με αυτή την πρόκριση.

Χαρούμενος για την πρόκριση, αλλά και για την απόδοση που έπιασε η Εθνική ομάδα κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, παρουσιάστηκε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Καταφέραμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ πέρα… Ήταν ένα ματς Μουντιάλ. Το κρίνω μόνο σαν παιχνίδι. Είχαμε απίστευτη απόδοση, 3 δοκάρια, σουτ, ευκαιρίες, καλό ποδόσφαιρο… Δείξαμε σε όλους τι μπορούμε να κάνουμε όταν βάλουμε την συλλογικότητα πάνω από απ’ όλα», είπε ο μέσος της Μπολόνια. Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας; Δεν υπάρχει μυστικό. Αν θα έλεγα κάτι, αυτό είναι η εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας.

Χαμηλούς τόνους, παρά την τεράστια νίκη, κράτησε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μετά το τέλος του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού. «Εμείς δεν έχουμε στόχο να κάνουμε διαψεύσεις. Η δουλειά μας είναι να παίζουμε για την Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο έχει κακές, αλλά και καλές στιγμές», τόνισε ο επιθετικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε: «Όσο δύσκολα και αν είναι, όσα προβλήματα και αν έχουμε, εμείς παλεύουμε για την χώρα μας. Αφήσαμε τους επικρατές στην άκρη και πήραμε μία τεράστια πρόκριση». Όσο για το γεγονός οτι θα αργήσει να πάει για διακοπές, απάντησε: «Δεν σκεφτόμαστε τις διακοπές. Απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές και από αύριο θα συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι».

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/HnXBdUWV4oA?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]