Photos: Έκκληση Τόρο να βγάλουμε ελληνική ψυχή στον «τελικό» με Ιαπωνία

Αποστολή στην Βραζιλία: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Εφόσον η Εθνική Ομάδα βάλει μπροστά την ελληνική της ψυχή, θα φτάσει στον στόχο της. Αυτό τόνισε ο ξανθιώτης ποδοσφαιριστής της Ρόμα Βασίλης Τοροσίδης, κατά την διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Νατάλ, ένα εικοσιτετράωρο πριν τον σπουδαίο αγώνα της Ελλάδας με την Ιαπωνία, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν.

Ο Τόρο ρωτήθηκε και για το επεισόδιο ανάμεσα στους Γιάννη Μανιάτη και Γιώργο Τζαβέλα και αν έχουν θυμώσει οι παίκτες από το βαρύ σκορ του πρώτου αγώνα και βγάζουν έτσι την ένταση, αλλά σχολίασε: «Για το μόνο που έχουμε θυμώσει είναι για τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ στο πρώτο παιχνίδι με την Κολομβία. Σε άλλο ένα ματς δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Το θέμα Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με το θυμό μας. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Πολλές φορές έχει τύχει να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες στο γήπεδο οι οποίες τελειώνουν μετά. Για εμάς είναι ένας τελικός και θέλουμε να πάρουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι!».

Λίγο νωρίτερα είχε απευθύνει έκκληση στους συμπαίκτες του να παίξουν με ψυχή. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα υποστήριξε πως εφόσον η ομάδα μας βάλει μπροστά την ελληνική της ψυχή θα φτάσει και στο στόχο της. Για την αδυναμία στο σκοράρισμα, είπε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικό εμπόδιο το ότι δεν σκοράρουμε εύκολα. Θέλουμε να κερδίσουμε, είτε με δικό μας γκολ είτε με αυτογκόλ. Θέλω να κερδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή».

Για το παιχνίδι με την Κολομβία, πρόσθεσε: «Το παιχνίδι με την Κολομβία ήταν κακό για εμάς. Μας πείραξε ο τρόπος που τα δεχθήκαμε. Ήταν φθηνά γκολ. Δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει εις βάρος μας. Έχουμε ψυχή σαν παίκτες και θα το κάνουμε και αύριο».Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι είμαστε αουτσάιντερ: «Εμείς μια ζωή αουτσάιντερ ήμασταν. Και οι δύο ομάδες είμαστε στην ίδια μοίρα. όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει το ματς».

Τέλος, σε ερώτηση για τον κόσμο της Ιαπωνίας, ο Βασίλης Τοροσίδης τόνισε: «Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε παίξει σε έδρες χωρίς κόσμο. Έχουμε παίξει κόντρα σε 13.000, σε 23.000 και σε 103.000. Με την ελληνική ψυχή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Να ξεχάσουμε όλα».

Από την πλευρά του, ο πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος υποστήριξε από την πλευρά του πως είχε συνομιλία με τους ποδοσφαιριστές που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και του έγινε κατανοητό πως ανήκει στο παρελθόν. Από εκεί και πέρα, υποστήριξε πως με την ελληνική ψυχή η «γαλανόλευκη» δεν φοβάται τίποτα, ενώ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να ξεκινήσει με την ίδια ενδεκάδα του αγώνα με την Κολομβία.

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν ακόμα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την live κάλυψη του ThrakiSportS από την συνέντευξη Τύπου. Το βράδυ της Πέμπτης το ThrakiSportS θα βρίσκεται στο Νατάλ και θα μεταδώσει ζωντανά με στυλ… θρακικό τον αγώνα Ελλάδας – Ιαπωνίας. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την συνέντευξη Τύπου αλλά και την τελευταία προπόνηση της Εθνικής, πριν τον σπουδαίο αγώνα, μέσα από την συνεργασία με το πρακτορείο InTime…