LIVE από την Βραζιλία: Η συνέντευξη Τύπου Σάντος και Τοροσίδη

Μεταδίδει από την Βραζιλία ο Γιάννης Γιαγκίνης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή Φερνάντο Σάντος αλλά και του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Βασίλη Τοροσίδη, ένα εικοσιτετράωρο πριν το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Ομάδας με την Ιαπωνία για την δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γιάννης Γιαγκίνης από την Βραζιλία μεταδίδει…

Καλησπέρα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αυτή η συνέντευξη Τύπου, καθώς θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό το επεισόδιο Τζαβέλλα – Μανιάτη. Είναι η επίσημη συνέντευξη που πραγματοποιείται μια ημέρα πριν από κάθε αγώνα του Μουντιάλ, στο στάδιο που διεξάγεται το ματς και αμέσως μετά από την επίσημη προπόνηση της κάθε ομάδας.

Βάσει της σειράς που έχει δοθεί από την ΕΠΟ, που ακολουθεί τα νούμερα που φοράνε στις φανέλες τους οι παίκτες, μετά τους Στέφανο Καπίνο και Δημήτρη Σαλπιγγίδη που έχουν τα Νο13 και 14, πρέπει να ακολουθήσει το 15, δηλαδή ο Βασίλης Τοροσίδης. Ωστόσο λόγω της κρισιμότηταςκαι της επισημότητας, δεν αποκλείεται δίπλα στον Τόρο να βρεθεί και κάποιος εκ των αρχηγών, πχ ο Κώστας Κατσουράνης ή και πάλι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος είχε μιλήσει μαζί με τον Γιώργο Σαμαρά και στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Κολομβία.

Το ThrakiSportS σε αυτήν την ανάρτηση θα σας ενημερώνει καθόλη την διάρκεια της νύχτας  για όλα τα νεώτερα σχετικά με την Εθνική Ομάδα, όσα θα συμβούν στην προπόνηση που ξεκινά λίγο μετά τα μεσάνυχτα και φυσικά όσα θα ειπωθούν στην συνέντευξη Τύπου, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει λίγο μετά τη μία μετά τα μεσάνυχτα. Μείνετε συντονισμένοι και κάνετε συχνές ανανεώσεις…

Ωρα 23:57  Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Μαρακανά του Ριο ανάμεσα σε Ισπανία και Χιλή. Η Χιλή νίκησε με 2-0 και έφτασε τους έξι βαθμούς. Νωρίτερα η Ολλανδία σε ματσάρα νίκησε 3-2 την Αυστραλία και έφτασε επίσης τους έξι. Άρα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία είναι εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Θα παίξει και ένα ματσάκι με την Αυστραλία και θα επιστρέψει στην Μαδρίτη! Εκτός εννεοίται και τα καγκουρώ!

Ωρα 00:03  Είναι η πέμπτη φορά στην ιστορία που αποκλείεται από την φάση των ομίλων ο κάτοχος του τίτλου. Είχε συμβεί και πριν τέσσερα χρόνια στη Νότιο Αφρική. Οι Ατζούρι ξεκίνησαν με ισοπαλία στο Κέιπ Τάουν με την Παραγουάη (1-1), συνέχισαν με ένα ακόμη «Χ» με την Νέα Ζηλανδία και ολοκλήρωσαν με ήττα 3-2 από την Σλοβακία στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Ωρα 00:10  Μόλις μάθαμε ότι μαζί με τον Βασίλη Τοροσίδη στην συνέντευξη Τύπου πριν το ματς θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Θα προηγηθούν οι δηλώσεις Σάντος και μετά θα μπουν και οι δύο παίκτες, μαζί με τον προπονητή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων όλου του κόσμου. Η συνέντευξη συνολικά θα έχει διάρκεια 40 λεπτών.

Ωρα 00:50  Σε δέκα λεπτα ξεκινά και ο αγώνας Καμερούν – Κροατίας στο μανάους, με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αγωνιστική του ομίλου της Βραζιλίας και του Μεξικού

Ωρα 01:20  Γκολ για την Κροατία, που προηγείται με 1-0. Σε λίγα λεπτά αναμένουμε την έναρξη της συνέντευξης τύπου των ελλήνων διεθνών και του Σάντος.

Ωρα 01:40  Κινητικότητα μαθαίνουμε στην αίθουσα Τύπου του σταδίου του Νατάλ. Τοροσίδης και Παπαταθόπουλος οι τρεις που θα μιλήσουν. Πρώτα οι παίκτες, μετά ο Σάντος

Ωρα 01:46 Πρώτος αρχίζει να μιλά ο Βασίλης Τοροσίδης: “Δεν θα έλεγα ότι είναι ψυχολογικό εμπόδιο το ότι δεν σκοράρουμε εύκολα. Θέλουμε να κερδίσουμε, είτε με δικό μας γκολ είτε με αυτογκόλ. Θέλω να κερδίσουμε. Δεν πιστεύω ότι έχουμε άγχος. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή”.

Ωρα 01:51 Σωκράτης Παπασταθόπουλος: “Το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα είναι κάτι που σμβαίνει συχνά στις ομάδες. Εγώ το έχω ζήσει. Απλά μπλέχτηκαν δύο ονόματα που είχαν απασχολήσει τον τύπο και στο παρελθόν. Είναι κάτι μικρό που έγινε στην προπόνηση. Είναι μόνο για να γεμίζουμε τις ώρες μας. Έχουμε σημαντικό ματς. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τη νίκη. Όλοι θα δώσουν το 200%”

Ωρα 01:54  Βασίλης Τοροσίδης: “Το παιχνίδι με την Κολομβία ήταν κακό για εμάς. Μας πείραξε ο τρόπος που τα δεχθήκαμε. Ήταν φθηνά γκολ. Δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει εις βάρος μας. Έχουμε ψυχή σαν παίκτες και θα το κάνουμε και αύριο”

Ωρα 01:57  Βασίλης Τοροσίδης: “Εμείς μια ζωή αουτσάιντερ ήμασταν. Και οι δύο ομάδες είμαστε στην ίδια μοίρα. όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει το ματς.”

Ωρα 01:59  Βασίλης Τοροσίδης: “Είμαστε επαγγελματίες. Έχουμε παίξει σε έδρες χωρίς κόσμο. Έχουμε παίξει κόντρα σε 13.000, σε 23.000 και σε 103.000. Με την ελληνική ψυχή δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Να ξεχάσουμε όλα “

Ωρα 02:03  Βασίλης Τοροσίδης: “Για το μόνο που έχουμε θυμώσει είναι για τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ. Σε άλλο ένα ματς δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Το θέμα Τζαβέλλα-Μανιάτη δεν έχει να κάνει με το θυμό μας. Εγώ το έχω δει πολλές φορές. Πολλές φορές έχει τύχει να ανταλλάξουμε κάποιες κουβέντες στο γήπεδο οι οποίες τελειώνουν μετά. Για εμάς είναι ένας τελικός και θέλουμε να πάρουμε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι!”

Ωρα 02:05  Ολοκλήρωσαν τις δηλώσεις τους οι ποδοσφαιριστές και ξεκινά να μιλά ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος.

Ωρα 02:08  Κλείνοντας τις δηλώσεις ο Παπασταθόπουλος τόνισε: “Θέλουμε αύριο να γράψουμε ιστορία. Σε αυτό στηρίζουμε το παιχνίδι μας. Αύριο θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Αυτό έχουν οι παίκτες στο μυαλό τους. Έχουμε έναν  αξιοσέβαστο αντίπαλο που θέλει τη νίκη όπως και εμείς. Η ομάδα θα κατέβει με τον ίδιο στόχο με εμάς. Θα δούμε ποιος θα παίξει. Αυτό δεν έχει σημασία”

Ωρα 02:10 Ο Σάντος δίνει σύνθημα νίκης: “Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μας αρκεί η ισοπαλία. Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στον αγώνα. Η Ιαπωνία δεν πιστεύω ότι και αυτή θέλει την ισοπαλία. Θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”.

Ωρα 02:12  Για το επεισόδιο Μανιάτη – Τζαβέλλα ο κ. Σάντος σχολίασε: “Μίλησα στους δύο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα. όχι στο τηλέφωνο.΄Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι αυτά είναι παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και πιστεύω ότι δεν υπάρχει θέμα.”

Ωρα 02:19  Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα άφησε ο Σάντος αναφορικά με το αρχικό σχήμα. “Δεν είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Μπορεί να γίνουν, μπορεί όχι. Τα όσα έγιναν με την Κολομβία έχουν να κάνουν με τη συγκέντρωση. Δεν επιτρέπεται ούτε δευτερόλεπτο να χάσουμε τη συγκέντρωση μας. Η συγκέντρωση είναι το κλειδί, δεν έχει να κάνει με το αν θα παίξει ο Α ή ο Β”.

Ωρα 02:24  Εχει ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου και σε λίγο ξεκινά η προπόνηση, που θα είναι ανοιχτή μόνο για 15 λεπτά στους εκπροσώπους του τύπου