Θρακιώτικες παρουσίες και ελληνικές επιτυχίες στο Ευρωπαϊκό Ενόργανης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ο Λευτέρης Κοσμίδης επανέφερε την ελληνική γυμναστική στο βάθρο των μεγάλων διοργανώσεων, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του εδάφους, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης της Σόφιας (21-25 Μαΐου).

Στους τελικούς οργάνων, με τους οποίους έπεσε η αυλαία της διοργάνωσης την Κυριακή, ο Λευτέρης Κοσμίδης ήταν ο πρωταγωνιστής από ελληνικής πλευράς, αφού κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο έδαφος με 15,533 βαθμούς, παρουσιάζοντας πρόγραμμα με συντελεστή δυσκολίας 6,60 και βελτιώνοντας σημαντικά την εκτέλεσή του συγκριτικά με τον προκριματικό της Πέμπτης (22/05), στον οποίο ήταν 5ος με 15,200 βαθμούς.

Πρωταθλητής Ευρώπης στο έδαφος αναδείχθηκε ο Ρώσος Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,700 β., χάρη στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που είχε (συντελεστής 7,10), ενώ το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ, που ισοβάθμησαν στους 15,400 β.. 

Η έτερη ελληνική συμμετοχή, ο Λευτέρης Πετρούνιας, προκρίθηκε μεν στον τελικών των κρίκων αλλά δεν τα κατάφερε και έμεινε εκτός βάθρου. Βαθμολογήθηκε με 15.600 με ένα πρόγραμμα το οποίο είχε βαθμό δυσκολίας 6,8. Την πρώτη θέση του βάθρου μοιράστηκαν οι Ρώσοι Denis Ablyazin και ο Aleksandr Balandin. Χάλκινο μετάλλιο για τον Γάλλο Samir Ait Said.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην σπουδαία αυτή διοργάνωση έδωσε το παρών και αντιπροσωπία του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης, που αποκόμισε σημαντικές εμπειρίες από την παρακολούθηση και παρουσία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημαπου διεξήχθη στο Στάδιο «Αρένα Αρμέετς» της Σόφιας.

Τα μέλη του Ο.Ε.Γ.Α. ήταν προσκεκλημένοι από την Βουλγαρική Ομοσπονδία Γυμναστικής και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  τους αγώνες, αποκτώντας γνώσεις σε θέματα οργάνωσης, τεχνικής κατάρτισης μεθοδικότητας και τρόπους δουλειάς άλλων χωρών. Σημαντικό ρόλο είχαν οι παραστάσεις από την εικόνα των συμμετεχόντων αθλητών-τριών ,που τόνιζαν την νοοτροπία και την φιλοσοφία τους, μέσω του αγώνα και των αποτελεσμάτων τους.

Από τα θετικά του Ο.Ε.Γ.Α είναι ότι ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτρης Μπαξεβανίδης και ο ειδικός συνεργάτης του συλλόγου Λευτέρης Μπουτάκης είναι διεθνείς κριτές και συμμετείχαν στις κρίσεις του Πανευρωπαϊκού.