Δύο ευρωβουλευτές «εξέλεξε» ο Θόδωρος Σαββάκης του Πανθρακικού

Γράφει η Βερόνικα Ευθυμίου

–  Ο Θεόδωρος Σαββάκης έχει γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο ως παράγοντας του Πανθρακικού, είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Θράκης αλλά κινδυνεύει πλέον από τις επόμενες ευρωεκλογές να είναι και ο άνθρωπος τον οποίο θα κυνηγούν όλοι οι υποψήφιοι για να βγουν μια φωτογραφία μαζί του.

 

Το τελευταίο δεκαήμερο δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν κατά την προεκλογική τους εκστρατεία την Κομοτηνή και αμφότεροι είχαν την τύχη να βρεθούν και να φωτογραφηθούν με τον Σαββάκη. Και λέμε τύχη, γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Σαββάκης αποτελεί πλέον το… γούρι που βγάζει ευρωβουλευτές.

Ίσως για τον Θοδωρή Ζαγοράκη, υποψήφιο και πλέον εκλεγμένο ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, να ήταν αναμενόμενο να βρεθεί με τον Σαββάκη, λόγω των κοινών ποδοσφαιρικών τους καταβολών και της φιλικής σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους. Τους είδαμε μαζί, όπως και με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, στη φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα “Χρόνος” από τον καφέ που ήπιε ο πρώην αρχηγός της Εθνικής με στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης στην “Λέσχη Κομοτηναίων”.

Όμως τρεις μέρες μετά είδαμε τον Σαββάκη μαζί με τον άλλο υπουργό που έχει βγάλει η Ροδόπη τα τελευταία χρόνια, τον Γιώργο Πεταλωτή, να συνοδεύουν τον Παντελή Καψή, πρώην διευθυντή των “Νέων” και υφυπουργό Τύπου, ο οποίος έβαλε υποψηφιότητα με την “Ελιά”. Και όχι απλά έβαλε, αλλά κατάφερε να εκλεγεί κιόλας, κερδίζοντας στο νήμα τον Νίκο Ανδρουλάκη, εκ των πρωτοπαλίκαρων του Βενιζέλου που έχει γνωστές σχέσεις με την Θράκη καθότι αποτέλεσε φοιτητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης και υπεύθυνος της ΠΑΣΠ του ΔΠΘ.

Δύο στα δύο λοιπόν για τον Σαββάκη, που δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι… “εξέλεξε” δύο ευρωβουλευτές με δυο διαφορετικά κόμματα. Οπότε ας προετοιμάζεται από τώρα για τα αιτήματα που θα έχει από υποψηφίους στις επόμενες εκλογές για μια φωτογραφία μαζί τους…