Ανεξαρτητοποίηση με αιχμές της Γκουγκουσκίδου από την «Κοινωνική Συμμαχία»

Εγκαλώντας τον επικεφαλής της ηττηθείσας στις περιφερειακές εκλογές της ΑΜ-Θ, «Κοινωνικής Συμμαχίας», κ. Άρη Γιαννακίδη, για προεκλογική συνεργασία «με δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», η περιφερειακή σύμβουλος Έβρου της παράταξης κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, υπέβαλλε με σχετική επιστολή της στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, την ανεξαρτητοποίησή της.

 

Αναλυτικότερα, στην επιστολή της η κ. Γκουγκουσκίδου, αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε.

Με την παρούσα σας δηλώνω την πρόθεσή μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη «Κοινωνική Συμμαχία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης» με την οποία έχω εκλεγεί.

Την απόφαση αυτή έχω λάβει προγενέστερα, θεώρησα όμως πολιτικά ανέντιμο να την ανακοινώσω κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, διότι δεν επιθυμούσα να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο, τόσο τις εκλογές για την ανάδειξη δημοτικής αρχής στο Δήμο Ορεστιάδας, στις οποίες συμμετείχα, όσο και τις εκλογές για την ανάδειξη περιφερειακής αρχής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αποτελεί πίστη μου ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οφείλουμε να διατηρούμε κλίμα ηρεμίας και νηφαλιότητας, αποφεύγοντας κινήσεις εντυπωσιασμού, επιτρέποντας έτσι στους πολίτες να κρίνουν και να αποφασίζουν με βάση τη συνολική πορεία και προσφορά του κάθε υποψηφίου.

Αιτία της απόφασης ανεξαρτητοποίησής μου είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλέον ταύτιση των αρχών και των αξιών μου με αυτές της παράταξης με την οποία εκλέχθηκα, και αυτό προκύπτει από την πολύ στενή συνεργασία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με δυνάμεις της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης, τόσο κατά την κατάρτιση του συνδυασμού της που συμμετείχε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, όσο και κατά την προεκλογική συνεργασία της με συντηρητικούς συνδυασμούς που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Ως εκ τούτου, δεν θεωρώ πλέον τον εαυτό μου μέλος της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», και το δηλώνω αυτό ενώπιόν σας, όπως επιτάσσει η διάταξη του άρθρου 168 παρ. 8επ του Ν. 3852/2010».

 

Πηγή:  http://inkomotini.gr