Η προπονήτρια των πρωταθλητών του 2ου ΕΠΑΛ στο ThrakiSportS: «Έχει πολύ ταλέντο και μέλλον η Ξάνθη»

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Ανδρέας Αγελαρίδης

–  Ιδιαίτερα χαρούμενη και συγκινημένη ήταν η γυμνάστρια – προπονήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης Π. Καγκασίδου αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού του Καυτατζογλείου, που βρήκε την ομάδα της πρωταθλήτρια Ελλάδος για το 2014.

 

“Είμαι πολύ υπερήφανη για αυτά τα παιδιά, γιατί παρά το δύσκολο πρόγραμμα που είχαν, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, κατάφεραν και σήκωσαν το κύπελλο. Τα παιδιά μου ήταν πολύ κουρασμένα καθώς έπαιξαν τέσσερις αγώνες σε τέσσερις μέρες και αυτό είναι ένα σύστημα που κάθε άλλο παρά παιδαγωγικό είναι. Χαίρομαι που κερδίσαμε, αλλά αυτό δεν πρέπει να ξανασυμβεί γιατί τα πόδια των παιδιών ήταν ματωμένα με αυτήν την διαδικασία και όταν το λέω αυτό κυριολεκτώ”, σχολίασε στο ThrakiSports η κα. Καγκασίδου.

“Με αυτό το κύπελλο καθώς και με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League από την ομάδα Κ17 της Skoda Ξάνθη αποδεικνύεται ότι η Ξάνθη έχει πολύ μέλλον στο ποδόσφαιρο καθώς διαθέτει μεγάλα ταλέντα σε αυτές τις ηλικίες που εφόσον προσεχθούν, μπορούν να αποτελέσουν τους μελλοντικούς αστέρες του αθλήματος σε πανελλαδικό επίπεδο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα έφηβοι, ότι χρειάζονται σκληρή δουλειά και πειθαρχία καθώς ότι πιο πριν πρέπει να ολοκληρώσουν το σχολείο, τα μαθήματα και τις σπουδές τους”.

Όσο για το πώς αισθάνεται που είναι μια γυναίκα η οποία όφειλε να επιβληθεί σε τόσους… άνδρες, όπως είχε σχολιαστεί από τις πρώτες κιόλας επιτυχίες του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, η κα. Καγκασίδου σχολίασε ότι για αυτήν ποτέ δεν είχε φύγει ο ρόλος του παιδαγωγού, αφού πέρα από προπονήτρια πάνω από όλα ήταν η καθηγήτρια – γυμνάστριά τους και για αυτή πάντα πρώτα όλοι οι συμμετέχοντες ποδοσφαιριστές είναι μαθητές – παιδιά της.