O Θρακιώτης προπονητής που… αυτοπαρομοιάζεται με την Μπενφίκα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το βλέμμα του ήταν κατεβασμένο, η απογοήτευση έκδηλη. Κάθε άλλο παρά όρεξη για πολλές κουβέντες είχε. Ο λόγος για τον Απόστολο Κουτρουλό, μετά το μπαράζ που έδωσαν οι Βασίλισσες της Θράκης με τον Σταυρό Καλυθίων Ρόδου στο γήπεδο του Μελισσουργού, στου Ρέντη, στην Αθήνα.

Ως γνωστόν, η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι από τις νησιώτισσες, αν και καλύτερες σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Επομένως λογική η απογοήτευση, έστω και αν ο ίδιος έσπευδε να μην την δείχνει στα κορίτσια του και να τους δίνει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την συνολική πορεία.

Ακόμα πιο λογική όμως για τον ίδιο, από το στόμα του οποίου κάποια στιγμή βγήκαν τα ακόλουθα λόγια. “Σαν την Μπενφίκα κατάντησα. Ωραίο να είσαι σε τελικούς, αλλά να χάνεις δεύτερο τελικό σε μια βδομάδα και μάλιστα ξανά στα πέναλτι, δεν χωνεύεται εύκολα”.

Ο δεύτερος τελικός που αναφερόταν είχε να κάνει με το… ανδρικό ποδόσφαιρο. Ο Τόλης (λετσι τον φωνάζουν οι φίλοι του) δεν είναι μόνο προπονητής στα κορίτσια της Βασίλισσας αλλά και στον Αστέρα Μαγικού, που μια εβδομάδα πριν είχε ηττηθεί επίσης στην διαδικασία των πέναλτι από τον Παύλο Μελά Κουτσού στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

“Αντιλαμβάνομαι ότι και η συμμετοχή σε έναν τελικό είναι επιτυχία, όμως σε μερικά χρόνια, για να μην πω σε μερικές ημέρες, κανείς δεν θα θυμάται αν ήμασταν καλύτεροι σε ένα ματς, αν χάσαμε ευκαιρίες, αν… αν… Κακά τα ψέματα, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα”, μας έλεγε πικραμένος.

Αυτή η φιλική συνομιλία μας ήρθε στο μυαλό όταν στα πέναλτι η Μπενφίκα δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να σπάσει την κατάρα, με αποτέλεσμα η κούπα του Γιουρόπα Λιγκ να πάει στην Σεβίλλη, στην γειτονική Ισπανία δηλαδή, εκεί που δεδομένα θα πάει και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, έχασε την Ευρώπη, φέτος όμως πήρε το πρωτάθλημα η Μπενφίκα. Ακόμα και μέσα από τος αποτυχίες ωριμάζεις και γίνεσαι καλύτερος. Αν βέβαια μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς αποτυχία την συμμετοχή σε έναν τελικό ή την κατάκτηση μιας δεύτερης θέσης και την διεκδίκηση ανόδου σε μπαράζ.

Για αυτό οφείλει το κεφάλι να παραμένει ψηλά. Και οι δύο τελικοί που χάθηκαν στα πέναλτι, να αποτελέσουν το λίπασμα για να ανθίσουν κύπελλα στο αμέσως προσεχές μέλλον…