Επίσκεψη στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής από τα κορίτσια της Α.Ε. Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής, επιβεβαιώνοντας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας. Αντιπροσωπεία των αθλητριών του συλλόγου, μαζί με τον προπονητή Δημήτρη Κιοσσέ και τον έφορο Ηλία Καραμανλή επισκέφτηκαν το  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής, στο πλαίσιο του προγράμματος αγωγής υγείας «Γνωρίζω τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα από κοντά ΙΙΙ», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Χριστίνα Κούτρα, Νίκο Κολίτση, Γιώργο Βιόπουλο και Ειρήνη Στάμου.

Συγκεκριμένα επτά αθλήτριες της ομάδας (Βασιλική Παπατζίκα, Ειρήνη Τσιλίκα, Στέλλα Κουλατσίδου, Ελένη Λυγκέρη, Τζωρτζίνα Λυγκέρη, Μάρι Τριανταφύλλου και Ναταλία Βαλσαμίδου), αφού έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές και απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις τους. Θετική εντύπωση μας προκάλεσε η καταγωγή των νεαρών αθλητριών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας αλλά και διαφορετικές σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, γεγονός που αναδεικνύει την ευγένεια που αποπνέει το άθλημα και καθιστούν την πόλη της Κομοτηνής συνδετικό κρίκο της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης.

Ο προπονητής τους στη συνέχεια, μαζί με τον έφορο της ομάδας Ηλία Καραμανλή , μας ενημέρωσε συνοπτικά για την ιστορία της ομάδας, την αξιοσημείωτη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς και για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και τους κανόνες του αθλήματος. Άλλωστε το βόλεϊ είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι που συνδυάζει χάρη, επιδεξιότητα και δύναμη. Η έκπληξη που περίμενε τις νεαρές αθλήτριες ήταν η στιγμή που τις ζητήσαμε να αναλάβουν το ρόλο του δημοσιογράφου και να θέσουν οι ίδιες ερωτήσεις στα παιδιά, γεγονός από το οποίο προέκυψαν απολαυστικές ατάκες εκατέρωθεν.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε και αναμέτρηση-επίδειξη των δυνατοτήτων τους με άτυπο νικητή το γυναικείο τμήμα, ωστόσο το κλίμα ήταν τόσο ευχάριστο, που δεν επέτρεπαν τα κορίτσια να φύγουν. Αναμνηστικό όλης αυτής της ευχάριστης ημέρας ήταν μία φανέλα  της ομάδας, η οποία θα κοσμεί πλέον το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κομοτηνής!