Ο νέος χάρτης της Volley League

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Με την ολοκλήρωση του ομίλου ανόδου στους άνδρες έχουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία βόλεϊ την επόμενη περίοδο. Ας δούμε αναλυτικά ποιοι ανέβηκαν, ποιοι έπεσαν και ποιες ομάδες παρέμειναν στην κατηγορία.

Την Κυριακή ολοκληρώθηκε στην Ορεστιάδα ο όμιλος ανόδου όπου αγωνίστηκαν Ορεστιάδα, ΜΕΝΤ, Κολέγιο και Αργυρούπολη. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης στη Νέα Πέραμο η ΜΕΝΤ ουσιαστικά είχε καθαρίσει την άνοδο. Εκείνο που έμενε να δούμε ήταν ποια θα ήταν η δεύτερη ομάδα που θα ανέβαινε στην Α1 και αυτή ήταν ο ΑΟΟ με ένα ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο.

Από την VolleyLeague τέσσερις ομάδες διεκδίκησαν την παραμονή τους στην Α1 στα πλέι άουτ που έγιναν. Άρης, Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου πάλεψαν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Η Νίκη Αιγινίου αποδείχτηκε ο αδύναμος κρίκος και ουσιαστικά από τις πρώτες αγωνιστικές είχε κουνήσει μαντήλι. Αντίθετα η Παναχαϊκή παρά το γεγονός ότι ήταν και εκείνη αουτσάιντερ το πάλεψε, χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι η Παναχαϊκή μαζί με τη Νίκη Αιγινίου υποβιβάστηκαν στην Α2 και ΜΕΝΤ με Ορεστιάδα ανέβηκαν.

Πλέον η νέα VolleyLeague διαθέτει δύο ομάδες από τον Έβρο, τέσσερις από το Λεκανοπέδιο, τρεις από την Θεσσαλονίκη, μία από την Πελοπόννησο, μία από την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και μία από τις Κυκλάδες. Αναλυτικά οι ομάδες που θα αγωνιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα της Volley League:

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης

3 Α.Ο. Κηφισιάς

4 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

6 Π.Α.Ο.Κ.

7 Α.Ε.Κ.

8 Γ.Σ. Λαμία

9 Α.Σ. Άρης

10 Παναθηναϊκός Α.Ο.

11 ΜΕΝΤ

12 Α.Ο. Ορεστιάδας