Ο αρχηγός του Εθνικού για το διπλό μπρέικ στο Ζηρίνειο και τα επόμενα βήματα…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Ως δύο από τα τρία βήματα που χρειάζονται για την πρόκριση στον τελικό, που θα είναι η κορύφωση της σπουδαίας καριέρας του, οι τίτλοι τέλους της οποίας ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα πέσουν με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, χαρακτήρισε ο αρχηγός και βασικός πασαδόρος του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος τις νίκες επί της Κηφισιάς στην Αθήνα.

 

«Κάναμε δύο βήματα για την πρόκριση και χρειάζεται ένα ακόμα. Τίποτα παραπάνω όμως, τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει. Είναι σημαντικό ότι είχαμε συγκέντρωση και καλή απόδοση, γιατί εμείς που έχουμε ομάδα με αθλητές που είναι μεγάλης ηλικίας, δεν είναι εύκολο να παίζουμε συνεχόμενα παιχνίδια.  Είχαμε όμως και τις δύο ημέρες πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, ακόμα και στις περιπτώσεις που είχαμε σχετικά κακή υποδοχή».

Εχει να κάνει και με τον αντίπαλο αυτό; 

«Ισως τελικά μας πηγαίνει η Κηφισιά. Πετύχαμε δυο νίκες στην κανονική περίοδο και δυο τώρα, είναι αλήθεια ότι σε επίπεδο ψυχολογίας αυτό μετράει πολύ. Η Κηφισιά είναι ομάδα που δεν επηρεάζεται από τις έδρες, είτε εντός είτε εκτός παίζει το ίδιο, για αυτό και είναι μεν πολύ σημαντικό που την κερδίσαμε εδώ μέσα, αλλά και αυτή δεν θα διστάσει αν βρεθούμε σε κακή μέρα, να μας χτυπήσει μέσα στην Αλεξανδρούπολη. Για αυτό, όπως προανέφερα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Είμαστε κοντά, έχουμε ισχυρό προβάδισμα, αλλά μέχρι εκεί. Χρειάζεται ένα βήμα ακόμα για να πανηγυρίσουμε».

Και μετά, κορύφωση καριέρας με συμμετοχή στον τελικό…

«Τα βήματα να τα κάνουμε ένα ένα, γιατί αν δεν παίξεις καλύτερα από την Κηφισιά θα χάσεις. Το μυαλό μας δεν είναι και οφείλει να μην είναι στον τελικό. Είμαστε κοντά, αλλά δεν τελείωσε τίποτα. Το είπα, το λέω και θα το λέω όσες φορές χρειαστεί».

Ωστόσο η έδρα συνήθως δίνει φτερά στον Εθνικό και η σειρά ανεβαίνει επάνω πλέον…

«Ναι, είναι αλήθεια αυτό και το γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης είναι μικρό για αυτά τα παιχνίδια. Η πόλη αγαπάει το βόλεϊ και είμαι σίγουρος ότι τη Μεγάλη Τρίτη θα υπάρχει κόσμος που δεν θα μπορεί να μπει, γιατί το γήπεδο θα γεμίσει και αναγκαστικά θα μείνει απέξω. Για αυτό, όλοι από νωρίς, καθώς η παρουσία του κόσμου είναι σημαντική και μερίδιο της μέχρι τώρα επιτυχίας οφείλεται και σε αυτόν».

Έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την περσινή ομάδα, που βγήκε στην Ευρώπη μετά από τρεις δεκαετίες;

«Είμαστε βήματα μπροστά σε σχέση με πέρσι. Είναι διαφορετική ομάδα, δεν κάνει εύκολα λάθη. Κάναμε ορισμένες απρογραμμάτιστες ήττες, αλλά στα κρίσιμα και στα σημαντικά – και δεν ήταν λίγα στην σεζόν που διανύουμε, ήμασταν παρόντες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν γεμάτη σεζόν, που οφείλαμε να διαχειριστούμε και μια πορεία στην Ευρώπη. Η φετινή ομάδα του Εθνικού είναι σοβαρή ομάδα και το σημαντικό είναι ότι μπαίνει να κερδίσει σε όλους τους αγώνες και αυτό φαίνεται σε κάθε μας αγώνα».

Συνεπώς;

«Συνεπώς, ναι, η εμφάνιση ήταν καλή, η απόδοση ήταν πολύ καλή, πετύχαμε δυο νίκες στο Ζηρίνειο επί της Κηφισιάς αλλά μέχρι εκεί. Ήταν δύο αγώνες, έγιναν δύο βήματα, πολύ σημαντικά βήματα αναμφισβήτητα, αλλά χρειάζεται και ένα τρίτο. Αυτό, τίποτα περισσότερο. Ακόμα δεν έγινε τίποτα, έχουμε δρόμο μπροστά μας…».