Θρακιώτικη σφραγίδα στο δώρο γενεθλίων της ΑΕΚ στους οπαδούς της

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Στην εξέδρα πάρτι για τα 90χρονα γενέθλιά της  και στο γήπεδο σε χαλαρούς ρυθμούς, η ΑΕΚ πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου μία άνετη νίκη στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, κερδίζοντας 4-0 τον Αστέρα Βάρης, σε ένα παιχνίδι όπου έντονη ήταν η θρακιώτικη σφραγίδα. 

Η ομάδα τουλάχιστον παραμονή των γενεθλίων της, αποζημίωσε τον κόσμο της. Τέσσερα γκολ (δύο σε κάθε ημίχρονο με σκόρερ κατά σειρά τους Σταθάκη, Ντακόλ, Πλατέλλα και Τσεβά) πολλές χαμένες ευκαιρίες, κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, όμως η ουσία είναι αυτή που μετράει.  Μετά από καιρό η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένη να καθαρίσει τον αγώνα από νωρίς και αποδείχθηκε αποτελεσματική. 

Το 1-0 ήρθε με ένα μακρινό σουτ. Μετά από κόρνερ ο Αλεξανδρουπολίτης Σταθάκης στην επιστροφή του στην άμυνα, πήρε τη μπάλα και από τα 35 μέτρα επιχείρησε ένα ξερό αριστερό σουτ, που θύμισε σε πολλούς την γκολάρα που είχε πετύχει στον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής, που αποτέλεσε το έναυσμα της νέας εποχής. Ο τερματοφύλακας του Αστέρας, Ούσιος, δεν υπολόγισε καλά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν το σκορ στο 14′ και δύο λεπτά μετά έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντακόλ και πλασέ του βραζιλιάνου πραγματοποίησαν το 2-0.

Στην επανάληψη η Ένωση συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, όμως από το 70′ και μετά φόρτσαρε, έπαιξε πιο απλό ποδόσφαιρο και έφτασε σε άλλα δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Αρχικά στο 71′, μετά από σέντρα του Τσουμάγκα ο πρώην “Ξανθιώτης” Πλατέλλας βρήκε στην κίνηση τη μπάλα και με το αριστερό την έστειλε στο «γάμα» κάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το 3-0. Κατόπιν, παράλληλη μπαλιά και ασίστ του Ανάκογλου στον Τσεβά, με τον «μικρό» από κοντά να πλασάρει εύστοχα κάνοντας το 4-0. Το σκορ παρέμεινε μέχρι το τέλος με την ΑΕΚ να περιμένει πλέον και τη μαθηματική άνοδο της στη Football League.

Μετά τη λήξη του ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα Βάρης, ο Εβρίτης Σταύρος Σταθάκης δήλωσε στην κάμερα της Nova: «Σίγουρα θέλαμε να δώσουμε «απάντηση» σε όλους αυτούς που μας έκριναν. Η ομάδα έχει αποδείξει σε πολλά παιχνίδια ότι παίζει καλό ποδόσφαιρο και βάζει πολλά γκολ. Υπήρχαν κάποια παιχνίδια που δεν ήμασταν στη φόρμα που θέλαμε και εμείς αλλά σήμερα καταφέραμε και βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά ήρθαν και τα υπόλοιπα. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα, κάναμε αυτά που μας ζήτησαν και βγήκαν μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ένιωσε ότι του έφυγε ένα βάρος από πάνω του όταν σκόραρε: «Δεν θα πω βάρος. Θέλουμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ για να μας φύγει το άγχος. Όταν δεν βάζουμε γκολ, μια στραβή γίνεται και δεχόμαστε εμείς. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, να το ευχαριστιόμαστε εμείς περισσότερο και ο κόσμος».
Για το αν μπορούν να μείνουν και του χρόνου στην ομάδα αυτοί οι παίκτες: «Σίγουρα μπορούν. Εγώ πιστεύω ότι το έχουν αποδείξει όλη τη χρονιά. Όπως είπα και πριν υπήρχαν κάποια παιχνίδια που δεν ήμασταν στη φόρμα που θέλαμε αλλά αυτό δεν παύει να δείχνει ότι κάποιος παίκτης δεν είναι καλός. Εμείς δουλεύουμε σωστά για να βγάζουμε τον καλό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο, υγεία και ευτυχία».