Μέγας Εθνικός! Σκουπίζει την Τρίτη την Κηφισιά και φλερτάρει με κούπα!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης 

–  Ενας σπουδαίος Εθνικός, παίζοντας άκρως επαγγελματικά, έκανε το δεύτερο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος της Volley League. Ξανανίκησε την Κηφισιά μέσα στο Ζηρίνειο, αυτή τη φορά πιο εύκολα, με 3-0 σετ και πλέον θέλει μια νίκη στα επόμενα μάξιμουμ τρία παιχνίδια για να προκριθεί στον τελικό του πρωταθλήματος. Με τα δύο επόμενα (που μπορεί να ειναι και μόλις ένας, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα) να είναι στην Αλεξανδρούπολη. 

Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη ξανανίκησε εκτός έδρας, έκανε το 2-0 στις νίκες και πλέον θα πρέπει να… αυτοκτονήσει για να μην προκριθεί στον τελικό, για τον οποίο προβάδισμα πρόκρισης από τον άλλο ημιτελικό έχει πάρει ο Ολυμπιακός μετά το 2-0 που έκανε επί του Φοίνικα Σύρου, με την σειρά να μεταφέρεται πλέον στις Κυκλάδες την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Για δεύτερη σερί μέρα, ήταν εξαιρετική ήταν η επιθετική λειτουργία των Ράιτς και Μιγιαήλοβιτς, ενώ και το μπλοκ λειτούργησε όταν χρειάστηκε. Από την άλλη η (λαβωμένη) Κηφισιά  έκανε πολλά λάθη, είχε σε τραγική ημέρα τον Γιοβάνοβιτς και δίκαια ηττήθηκε – με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. 

Από την αρχή φάνηκαν οι άγριες διαθέσεις του Εθνικού Αλεξανδρούπολης καθώς τα σερβίς του Παπάζογλου στο 6-6 έφεραν σερί 5-0 δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του με 11-6. Η διαφορά συντηρήθηκε μέχρι το τέλος του σετ (20-25) αφού ο Εθνικός κράτησε σε υψηλά επίπεδα την επίθεση του και η Κηφισιά δε μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο του με σερβίς και μπλοκ.

Στο 2ο σετ ο αγώνας έγινε πιο αμφίρροπος με την Κηφισιά να γυρίζει το +2 (8-6) του Εθνικού σε προβάδισμα 10-9 με άσσο του Νικολάκη. Ακολούθησε σερί 4-0 για το 15-11, αλλά ο Εθνικός δεν άφησε τη διαφορά να διατηρηθεί. Με πίεση στο σερβίς οδήγησε τους γηπεδούχους σε πολλά λάθη στην τελική προσπάθεια. Έτσι το 16-13 για την Κηφισιά έγινε 17-16 για τον Εθνικό με άσσο του Ανδρεάδη. Στο 18-18 ο Ράιτς πήρε δύσκολη επίθεση, ενώ με δύο ακόμα λάθη των γηπεδούχων (επίθεση Γιοβάνοβιτς στο φιλέ και άουτ του Πρωτοψάλτη) έγινε το 18-21 κι εκεί κρίθηκε το σετ το οποίο τελείωσε 20-25 με χαμένο σερβις του Πρωτοψάλτη και «τέσσερις» μπαλιές της Κηφισιάς.

Οι ισορροπίες δεν άλλαξαν στο 3ο σετ το οποίο ξεκίνησε με δύο αιτήματα για διαιτητικά βίντεο. Το πρώτο μόλις στον πρώτο πόντο από τον Εθνικό αλλά οι κάμερες δεν έπιασαν την πορεία της μπάλας και χρεώθηκε με άουτ ο Μιγιαήλοβιτς, ενώ στο 3-2 ο Εθνικός δικαιώθηκε για επίθεση του Ράιτς που αρχικά δόθηκε «άουτ» αλλά ήταν «μέσα» και έγινε το 3-3. Τα λάθη του Γιοβάνοβιτς συνεχίστηκαν και έδωσε τη θέση του στον Κόβαλτσουκ ενώ ο Εθνικός πάτησε πάλι γκάζι με Μιγιαήλοβιτς, Ράιτς και τελικά πήρε διαφορά και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 17-25 και το 0-3 σετ.

Το άλλο χαρακτηριστικό; Ότι αμέσως μετά το τέλος οι παίκτες πανηγύρισαν μεν, αλλά δεν ήταν και… ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί. Κρατάν δυνάμεις για το γλέντι που θα στήρουν μεγαλοβδομαδιάτικα στην Αλεξανδρούπολη. Και όπως συνηθίζει να λέει και ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας, “τα καλύτερα έπονται”.

Διαιτητές: Ονόπας – Κουτσούλας

Τα σετ: 20-25, 20-25, 17-25

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Αρσενιάδης): Νικολάκης 1 (άσσος), Σουλτανόπουλος 6 (3/7 επ, 3 μπλοκ), Σόουζα 9 (5/12 επ, 1 μπλοκ 37% υπ – 37% άριστες), Πρωτοψάλτης 8 (7/18επ, 1 μπλοκ 67% υπ – 58% άριστες), Παπαγγελόπουλος 6 (5/8 επ, 1 άσσος), Γιοβάνοβιτς 7 (7/23 επ) / Ταμπουρατζής (λ – 79% υπ – 68% άριστες), Κόβαλτσουκ 4(3/4 επ 1 μπλοκ), Κούνας 2 (2/3 επ), Μουρούτης, Ρούσσης, Κάπελλας

ΕΘΝΙΚΟΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 19 (15/24 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Μιγιαήλοβιτς 14 (13/21 επ, 1 άσσος, 44% υπ – 39% άριστες)Σιδηρόπουλος 1 (μπλοκ), Παπάζογλου 8 (4/7 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Δαλακούρας 6 (6/11 επ, 63% υπ – 38% άριστες), Ανδρεάδης 4 (3/6 επ, 1 άσσος) / Δαρίδης (λ-54% υπ – 46% άριστες), Αγγελόπουλος

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΡΙΝΕΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ