Ο αποκλεισμός Ολυμπιακού από Μάντσεστερ έφερε… ανακούφιση στον πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ το πρόγραμμα διεξαγωγής των ημιτελικών αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος, με τις ρεβάνς να έχουν προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου.

 

Στις 17:00 εκείνης της ημέρας ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον ΟΦΗ, ενώ στις 20:00 ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Ο πρώτος αγώνας του δεύτερου ζευγαριού έχει οριστεί να γίνει στις 2/4. Στο πρώτο ημιτελικό που έγινε την Τετάρτη, ο ΟΦΗ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού.

Όσο και αν ακούγονταν παράδοξο, ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού προσέφερε… ανακούφιση στην Επιτροπή Κυπέλλου και τον πρόεδρό της, πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης  Μάνο Γαβριηλίδη που ως γνωστόν θέλοντας ο ίδιος και η Επιτροπή του να διευκολύνουν την ευρωπαϊκή προσπάθεια του Ολυμπιακού, έβαλαν μπελάδες στο κεφάλι τους.

Σε περίπτωση που είχε προκριθεί ο Ολυμπιακός θα στένευαν οι ελεύθερες ημερομηνίες και αμέσως μετά το Πάσχα, θα έπρεπε αφενός να γίνει ο επαναληπτικός ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού στις 22/4 και να προλάβει να διοργανωθεί ο τελικός μόλις τρεις μέρες μετά, κάτι που πολλοί προδίκαζαν ως ανέφικτο δεδομένου του μεγέθους των αντιπάλων.

Πλέον, θα υπάρχει μπροστά ένα δεκαήμερο για να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες, να τυπωθούν εισιτήρια, να οριστούν και να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας και γενικά να διοργανωθεί ένας σπουδαίος τελικός…