Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα ΜΕΝΤ – Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ευκολη και αναμενόμενη νίκη πήρε η Ασπίδα Ξάνθης στη Τούμπα απέναντι σε μια εκ των ουραγων του πρωταθλήματος, την ΜΕΝΤ, που δεν μπόρεσε σε κανέναν σημείο να αντισταθεί στην ανωτερότητα των Θρακιωτών.

 

Το παιχνίδι εξελίχτηκε σε μονόλογο για τη θρακιώτικη ομάδα αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο όπου οι δυο ομάδες ήταν σχετικά κοντά στο σκορ, εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο, όπως παραδέχθηκε και ο προπονητής των φιλοξενούμενων Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις του ο Παναγιωτόπουλος δεν στάθηκε τόσο στο ματς της Ασπίδας αλλά στην σημαντική νίκη του ΓΑΣ Κομοτηνή επί του Ανατόλια που βάζει φωτιά στο παιχνίδι της Ασπίδας με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή, αν και εφόσον βέβαια οι Κομοτηναίοι την προσεχή εβδομάδα κερδίσουν μέσα στην δύσκολη έδρα του Ιωνικού Ιωνίας, όπου η Ασπίδα είχε ηττηθεί.

Στα του αγώνα, αν και δεν μπορεί να ασκηθεί ιδιαίτερη κριτική, αξίζει να τονιστεί ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ασπίδα έκανε ένα μεγάλο σερί 2-13 σε 5 λεπτά και καθάρισε το παιχνίδι. Το ημίχρονο έληξε με 18 πόντους διαφορά η οποία αυξήθηκε σταδιακά μεχρι την τρίτη περιόδο στους 24 πόντους. Την τελευταία περίοδο οι δυο προπονητές δοκίμασαν ολους τους παίχτες που είχαν στα ρόστερ του κάνοντας κάποιες δοκιμές.

Η Ασπίδα είχε ποικιλία στην επιθετική της γραμμή, με τον Κουτσογιάννη πρώτο σκόρερ με 14 και άλλους έξι να είναι σε διψήφιο αριθμό πόντων ή ελάχιστα κάτω. Αξιοσημείωτο του αγώνα η καλή εμφάνιση για την ΜΕΝΤ του Ισίδωρου Λεμονίδη (γιου του προπονητή του ΓΑΣ Κομοτηνή) που αγωνίστηκε σε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε 8 πόντους με δύο τρίποντα.

Πρέπει επίσης να τονιστεί η ισχυρή παρουσία ξανθιωτών φιλάθλων στην Τούμπα. Σε επόμενες αναρτήσεις θα μπορέσετε να δείτε ορισμένους από τους περίπου 25 οπαδούς που είχε η Ασπίδα στο γήπεδο και τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας μετά το τέλος του αγώνα στο ThrakiSportS: “Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την συμπαράσταση, καθώς είναι παντού, τόσο εκτός όσο και κυρίως εντός όπου σταθερά έχουμε περίπου 400 άτομα στο κλειστό του Ευμοίρου, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και μας δίνει κουράγιο για την συνέχεια”.

 

 

Διαιτητές: Παζόλης-Κετούλας

Δεκάλεπτα: 11-16, 23-41 (ημίχρονο), 36-60, 46-73 (τελικό αποτέλεσμα)

ΜΕΝΤ (Αμπατζάς): Τζινόπουλος 7, Αντωνιάδης 8 (1), Ελευθεριάδης 13, Γεωργιάδης 7, Ρίζος, Βάλλιος, Κοκολάκης, Λεμονίδης 8 (2), Βρέτας, Μέλλιος 3 (1). ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός 9 (2), Οικονόμου, Γρούδος 3, Σταμπουλής 10 (1), Στεφανίδης 12 (2), Καραμπέκης 8, Κουτσογιάννης 14, Λιβισιάνος 1, Τατάρης 9 (1), Πετς 5, Κουμπάνης 2, Παλάκης.