Επιστολή διαμαρτυρίας του Πανσερραϊκού για το παιχνίδι με την Ασπίδα!

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  «Εχασε το άθλημα» είναι ο τίτλος της επιστολής που έστειλε ο Πανσερραϊκός, μετά το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Β’ Εθνικής κατά την οποία η ομάδα των Σερρών φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη και διαμαρτύρεται για το σκληρό παιχνίδι της Ασπίδας Ξάνθης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 αθλητών.

Η επιστολή του Πανσερραϊκού έχει ως εξής:

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ HANDBALL…

Σήμερα αναρωτηθήκαμε τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι παίχτες του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ – όσοι μείνανε- τι πήγαμε να κάνουμε στο γήπεδο της Ξάνθης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν παίξαμε χάντμπολ. Όταν ένα τόσο ωραίο άθλημα, που προσπαθούμε να το διδάξουμε στους μικρότερους αθλητές μας για να μπορέσει να συνεχιστεί η ύπαρξη του, το μετατρέπουμε σε πεδίο του ρινγκ τότε λυπόμαστε πολύ, προτείνουμε σε όλους τους συλλόγους να μην πάνε ποτέ σε αυτό το κλουβί.

Προσέξτε:

-Ο βασικός πλει μέικερ της ομάδας, επειδή είδαν ότι δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν με κανένα τρόπο, από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, τον στέλνουν με απίστευτο σκληρό παίξιμο στο νοσοκομείο όπου μετά από πολύωρη αναμονή εκεί βγαίνει το πόρισμα ρήξης τένοντα στο δάχτυλο και εκτός για οχτώ ολόκληρες εβδομάδες, πράμα που σημαίνει τέλος για αυτόν τον παίχτη η αγωνιστική περίοδος.

-Ματωμένη μύτη με απευθείας γροθιά στο δεξί Inter της ομάδας και έξοδος του παίχτη από το παιχνίδι για αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία.

-Πρόβλημα στο γόνατο στο αριστερό inter της ομάδας με σκούντημα από πίσω που δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς έχει πάθει (θα χρειαστούν μαγνητικές κτλ). Εκτός παιχνιδιού και αυτός.

-Μάτωμα στο κάτω μέρος του δεξιού μέρους του ματιού στο πίβοτ που εάν ήταν λίγο ποιο πάνω θα είχαμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Μόνο τα extreme γλίτωσαν από αυτό το μαρτύριο. Δεν θα μιλήσουμε φυσικά για τις μελανιές σε όλα τα σώματα των παιχτών και δεν θα κατεβάσουμε φωτογραφίες γιατί θα κάνουμε ακόμα χειρότερη την εικόνα, που επαναλαμβάνουμε δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πανέμορφο αυτό άθλημα.

Απορούμε όμως αυτούς τους αθλητές ποιος τους έμαθε ή ποιος τους μαθαίνει να παίζουν με αυτόν τον τρόπο; Δυστυχώς υπήρχε κόσμος στο γήπεδο και μικρά παιδιά που τα κάνουν τόσο κακό με την αθλητική τους συμπεριφορά, και θα πρέπει πολύ καλά να το σκεφτούν αυτό οι σύλλογοι ότι για να υπάρχει αθλητισμός θα πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη παιδεία.

Θα μας ρωτήσετε: διαιτητές δεν υπήρχαν; Το ίδιο ρωτήσαμε και εμείς αλλά απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Πάντως υπήρχαν δύο άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο οι οποίοι από ένα σημείο και μετά έχασαν τελείως τον έλεγχο του παιχνιδιού. Γιατί οι διαιτητές, εάν πραγματικά θέλουν, τέτοια έκτροπα δεν θα αφήσουν να συμβούν ποτέ.

Ένας αγαπητός φίλαθλος της Σερραϊκής ομάδας που βρέθηκε στις κερκίδες, μας είπε χαρακτηριστικά (με τους παίχτες δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε) : «Έχω παρακολουθήσει πάρα πολλά παιχνίδια τόσο του Πανσερραϊκού όσο και πολλών άλλων Ελληνικών και ξένων ομάδων. Ειλικρινά αυτό το πράμα πρώτη φορά το συναντώ. Τα χάντμπολ το αγαπώ και το θεωρώ πολύ έξυπνο και στρατηγικό παιχνίδι. Εάν ήταν να δώ κατς ήξερα που να πάω. Ευτυχώς δεν έφερα τα παιδιά μου.» Οι δηλώσεις αυτές τα λένε όλα.

Ο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.

Εμείς όμως μένουμε μακριά από τέτοια συμβάντα. Στόχος του συλλόγου είναι να προάγει το άθλημα, να το μάθουν και να εκπαιδευτούν με τον σωστό τρόπο και τις σωστές μεθόδους οι μικρότεροι αθλητές και να φτάσει και να πάρει στην χώρα αυτήν την θέση που του αρμόζει.

Περαστικά σε όλους τους αθλητές μας. Όσο για το επόμενο παιχνίδι που είναι το άλλο Σάββατο με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης στην έδρα μας, μετά από τόσους τραυματισμούς, ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μπορέσει η ομάδα να κατεβάσει τον απαραίτητο αριθμό παιχτών για να έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στον αγώνα….. 

Τώρα το μυαλό μας είναι και στον αυριανό σημαντικό αγώνα των λιονταριών στο ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο του Ευόσμου όπου ευχόμαστε οι αθλητές μας να μην περάσουν τα ίδια βάσανα με τους αθλητές του χάντμπολ και να πάρουν το πολυπόθητο διπλό.