Βήματα πρόκρισης για τετράδα από Σκρα και Λένικ (που απέκλεισαν τον Εθνικό)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Σημαντικά βήματα πρόκρισης στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που συμμετέχουν έκαναν η πολωνική Σκρα Μπελχάτοφ και η βελγική Ασέ Λένικ, οι δύο ομάδες δηλαδή που απέκλεισαν τον Εθνικό από την συνέχεια του CEV Cup και του Challenge Cup αντίστοιχα.

 

Η Σκρα πραγματοποιώντας την ανατροπή από το 2-1, νίκησε στο τάι μπρέικ την Φριντρισχάφεν μέσα στη Γερμανία και το μόνο που μένει είναι μια οποιαδήποτε νίκη στην έδρα της (25-17, 21-25, 25-17, 18-25, 10-15).  Υπενθυμίζεται ότι είχε αποκλείσει τον Εθνικό στην πρώτη φάση της διοργανωσης με δυο νίκες, 3-1 στην Πολωνία και 3-0 στην Αλεξανδρούπολη. Για τα προημιτελικά του CEV Cup αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός (η μόνη ελληνική παρουσία που έχει απομείνει, υποβιβάστηκε εκεί από το Champions League) γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 στην Ρωσία από την Νόβγκοροντ (25-19, 25-22, 25-21). 

Η Λένικ που πριν από δυο εβδομάδες απέκλεισε στο χρυσό σετ τον Εθνικό, νίκησε στο Βέλγιο με 3-2 την BBSK Istanbu και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης (20-25, 25-21, 21-25, 25-17, 15-13). Η Λένικ θα πάει στην Κωνσταντινούπολη την άλλη εβδομάδα επιδιώκοντας να κερδίσει για να προκριθεί, ενώ σε περίπτωση που ηττηθεί με 3-2 θα παιχτεί χρυσό σετ. Αν ηττηθεί με σκορ 3-0 ή 3-1 θα προκριθούν οι Τούρκοι, που δυστυχώς ταξίδεψαν και αγωνίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό του Ζέλικ στις Βρυξέλλες και όχι στον Έβρο.

Ας όψεται ο (εικονιζόμενος δεξιά στο μπλοκ από τον χθεσινοβραδινό αγώνα) Βραζιλιάνος Φελιτσίσιμο, που έκανε… όργια απέναντι στον Εθνικό και κατάφερε σχεδόν μόνος του να αποκλείσει την θρακιώτικη ομάδα από την συνέχεια του Challenge Cup παρά την καθαρή νίκη της με 3-0 στην Αλεξανδρούπολη και το σετ που κατέκτησε στο Βέλγιο, στερώντας την δυνατότητα να δούμε αυτήν την ξεχωριστή ελληνοτουρκική μονομαχία…