Πήρε πίσω την σκληρή ανακοίνωση ο Εθνικός! Επιχείρηση υποβάθμισης…

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Πίσω πήρε ο Εθνικός τις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει κατά υπαλλήλου της ΕΟΠΕ για τον ορισμό του αγώνα με τον Άρη την Τρίτη για το Κύπελλο Ελλάδος, την ίδια ώρα που είναι φανερό ότι επιχειρείται πλέον να υποβαθμιστεί το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε από την σφοδρή ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός κατά της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε από το ΤΑΑ Εθνικός το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή του κρίσιμου ημιτελικού του Λιγκ Καπ με την ΑΕΚ, δεν αναρτήθηκε ποτέ στην ιστοσελίδα της Volley League, όπως είθισται με τις ανακοινώσεις όλων των ομάδων. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχει υποβαθμιστεί και από την ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού και χρειάζεται κάποιος να ψάξει πλέον πολύ για να την αναζητήσει.

Αντ’ αυτής ο Εθνικός εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση με την οποία ζητείται συγνώμη από τον άνθρωπο, το όνομα του οποίου ενέπλεξε το ΤΑΑ Εθνικός με βαρύτατες κατηγορίες αναφορικά με την υπόθεση του ορισμού του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της Πέμπτης το ΤΑΑ Εθνικός ανέφερε: “Είναι αλήθεια κύριοι της ΕΟΠΕ ότι με την επιστροφή της ομάδας μας από το Βέλγιο επικοινώνησε ο κος Αθανασόπουλος και ρώτησε τον κύριο Τζίμα για τον ορισμό του αγώνα 4 ή 5/2/14 δηλ. Τρίτη ή Τετάρτη , ο οποίος και απάντησε ότι προτιμάει Τετάρτη 5/2/2014 , λόγω της διεξαγωγής του final four του league cup στην Αλεξανδρούπολη και του υψηλότατου φόρτου εργασιών που υπάρχει από αυτήν την υποχρέωση διοικητικά και οργανωτικά ? Εδώ ο κος Αθανασόπουλος έδειξε την κατανόησή του και είπε ότι ο αγώνας θα γίνει Τετάρτη 5/2/2014”.

Μία ημέρα μετά λοιπόν, ο Εθνικός έσπευσε να… διαψεύσει τον εαυτό του. Σύμφωνα με την νεώτερη ανακοίνωσή του, δεν ήταν ο Αθανασόπουλος που πήρε τηλέφωνο τον Τζίμα αλλά ο Τζίμας που επικοινώνησε με τον Αθανασόπουλο. Δεν ήταν ο Αθανασόπουλος που ρώτησε τον Τζίμα τι προτιμά, καθώς ήδη είχε ληφθεί απόφαση, αλλά ο Τζίμας που μετέφερε τα παράπονά του στον Αθανασόπουλο. Δεν επιβεβαιώνεται ότι έδειξε κατανόηση ο Αθανασόπουλος, όπως αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση, αλλά απλά σημείωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τις αντιρρήσεις του Εθνικού. Το κυριότερο; Φαίνεται τελικά ότι δεν ενημερώθηκε ο Εθνικός μόλις το πρωί της περασμένης Πέμπτης ότι ο αγώνας πάει να προγραμματιστεί για Τρίτη, αλλά… μία εβδομάδα πριν, με την επιστροφή από τις Βρυξέλλες!!!

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, μέσα στον πανικό του Λιγκ Καπ, λίγο πριν τον ημιτελικό με την ΑΕΚ, ο Εθνικός έσπευσε να εκδώσει “διευκρινιστική ανακοίνωση που… διευκρινίζει (!!!)” ότι το όνομά του κ. Αθανασόπουλου αναφέρθηκε εκ παραδρομής και του ζητά συγνώμη. Μάλιστα, όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα του ΜΓΣ Εθνικός, η ανακοίνωση αυτή επικαιροποιήθηκε ξημερώματα Σαββάτου (!!!), κάτι που δείχνει προφανώς την σοβαρότητα του θέματος που δημιουργήθηκε με τον συγκεκριμένο υπάλληλο στην Αθήνα, γιατί διαφορετικά αδυνατούμε να εξηγήσουμε την σπουδή να υπάρξει κάτι τέτοιο τέτοια ώρα, όταν ακόμα καλά – καλά δεν είχε ολοκληρωθεί ο πρώτος ημιτελικός του Λιγκ Καπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση ΔΕΝ εστάλη με e-mail στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, όπως συνηθίζεται. Το ThrakiSportS την δημοσιεύει και την κάνει βασικό του θέμα, τηρώντας την στοιχειώδη δεοντολογία, καθώς αντίστοιχη έκταση είχαμε δώσει ως ιστοσελίδα και το βράδυ της Πέμπτης και στην πρώτη ανακοίνωση του Εθνικού με την ευθεία επίθεση στην ΕΟΠΕ και τον συγκεκριμένο της υπάλληλο (επίσης ήταν βασικό μας θέμα, πρώτο θέμα μάλιστα στο ThrakiSportS για περίπου 12 ώρες). Αυτό απαιτεί η στοιχειώδης δεοντολογία, προς αποκατάσταση του ονόματος του συγκεκριμένου υπαλλήλου από την ανακοίνωση του Εθνικού και την δημοσιότητα του πήρε μέσα από το ThrakiSportS.

Αναλυτικά η νέα διευκρινιστική ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός, έτσι όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΜΓΣ Εθνικός (διατηρούμε την… ανορθογραφία και τα συντακτικά λάθη του κειμένου):

“Εκ παραδρομής στην χθεσινή μας ανακοίνωση σχετικά με το ορισμό του αγώνα κυπέλλου της ομάδας μας με την ομάδα του ΑΡΗ για την ερχόμενη Τρίτη 4/2/2014 αναφέρθηκε το όνομα του κυρίου Αθανασόπουλου.

Διευκρινιστικά, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γ. Τζίμας επικοινώνησε με τον κ. Αθανασόπουλο και αφού έγινε γνωστή η ημερομηνία ορισμού του αγώνα την Τρίτη, παρά το αίτημα του συλλόγου μας για τη διεξαγωγή του στις 5/2, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, μια και η προετοιμασία για τον αγώνα χρονικά, θα ήταν αδύνατη. Ο κ. Αθανασόπουλος από την πλευρά του , σημείωσε ότι θα μεταφέρει στην επιτροπή διεξαγωγής του κυπέλλου, τα αιτήματα και τις αντιρρήσεις του Εθνικού. 

Από εκεί και πέρα, ουδεμία άλλη ανάμιξη είχε ο κ. Αθανασόπουλος.  Ζητούμε συγγνώμη από τον εν λόγο υπάλληλο για την αποκατάσταση του ονόματός του”.