Αναβάλλεται του ματς του Εθνικού για το Κύπελλο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Αναβολή μιας εβδομάδας παίρνει κατά τα φαινόμενα το παιχνίδι του Εθνικού με τον Αρη Θεσσαλονίκης στην Αλεξανδρούπολη για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού το διάστημα 28 και 29 Ιανουαρίου, όταν και προβλέπεται η διεξαγωγή των αγώνων αυτής της φάσης του κυπέλλου, οι δύο ομάδες δεν βρίσκουν κοινή ημερομηνία.

 

Αρχικά, ως γνωστόν, οι Εβρίτες είχαν ζητήσει το ματς να λάβει χώρα την Τρίτη (28/1), αίτημα το οποίο δεν αποδέχτηκαν οι Θεσσαλονικείς, αφού η αποστολή από τη Σύρο επέστρεψε στην βάση της τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ο Άρης, που γνώρισε την ήττα από τον Φοίνικα με 3-0 σετ, διανυκτέρευσε στη Σύρο και γύρω στις 8.00 το απόγευμα της Κυριακής η αποστολή επέστρεψε ακτοπλοϊκώς στον Πειραιά. Από εκεί μπήκε σε λεωφορείο και ανέβηκε οδικώς στη Θεσσαλονίκη, με τον καιρό βέβαια να μην είναι σύμμαχος σε αυτό το μακρύ ταξίδι.

Δεδομένων όλων αυτών, θα ήταν εξοντωτικό για το σύνολο του Σπύρου Φίνου  να ξαναμπεί στο λεωφορείο την ίδια ημέρα για να πάρει τον δρόμο για την Αλεξανδρούπολη και να παίξει Τρίτη, όπως ζήταγε ο Εθνικός.

Από την πλευρά του όμως, ο Εθνικός έχε υποχρεώσεις στο Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» το διήμερο 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει και την ευθύνη της διοργάνωσης. Έτσι, λοιπόν, από την Τετάρτη και μετά το γήπεδο θα ετοιμάζεται, προκειμένου να υποδεχτεί το φάιναλ φορ της παραπάνω διοργάνωσης, άρα δεν είναι εφικτό να γίνει εκείνη την ημέρα το παιχνίδι – όπως και οποιοδήποτε παιχνίδι από την Τετάρτη και μετά.

Κατά συνέπεια, το παιχνίδι όπως όλα δείχνουν πάει για τις 4 ή 5 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα μετά δηλαδή, κάτι που σε τελική ανάλυση βολεύει και τους δύο. Ο  Εθνικός θα έχει χρόνο ξεκούρασης ενόψει φάιναλ φορ (σε αντίθεση με τους αντιπάλους του ΑΕΚ, Φοίνικα και Λαμία που θα δώσουν κανονικά μεσοβδόμαδα τα παιχνίδια τους για το Κύπελλο), ενώ και ο Άρης θα αποφύγει μετά από τέτοια ταλαιπωρία ένα τέτοιο  παιχνίδι και θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα, σαφώς πιο ξεκούραστος, στην Αλεξανδρούπολη, για τον σημαντικό αγώνα κυπέλλου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το παιχνίδι πιθανότερο είναι να διεξαχθεί Τρίτη 4 Φλεβάρη παρά Τετάρτη 5 του μηνός, ημέρα που υπάρχει πλήρης αγωνιστική δράση και στο ποδόσφαιρο με Πανθρακικό και Skoda Ξάνθη να παίζουν εντός έδρας. Όλα όμως θα ξεκαθαρίσουν από την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ, η οποία δεν έχει επίσης ορίσει ούτε την αναμέτρηση Ορεστιάδας – ΠΑΟΚ, αν και οι Εβρίτες θεωρούν δεδομένο ότι θα πρεπει να περιμένουν τους Θεσσαλονικείς την ερχόμενη Τετάρτη στο “Νίκος Σαμαράς”.