Νίκη – πρόκριση της Ορεστιάδας στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Η Ορεστιάδα επιβλήθηκε με 3-0 (25-18, 26-24, 25-19) επί του Επίκουρου μέσα στην Πολίχνη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών και συμπλήρωσε το παζλ της φάσης των «16», όπου λαμβάνουν μέρος και οι ομάδες της Volley League.

 

H ομάδα της Θράκης δυσκολεύθηκε μόνο στο δεύτερο σετ απέναντι σε μια ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας και πανηγύρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση, όπου θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ σε έναν νοκ άουτ αγώνα. Ο αγώνας αυτός έχει προγραμματιστεί κανονικά για την τετάρτη, ωστόσο δεν έχει ακόμα οριστεί από την ΕΟΠΕ και υπάρχει το ενδεχόμενο να πάει και μια εβδομάδα μετά.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτήν την φάση αγωνίζεται και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα παίξει εντός έδρας με τον Άρη. Ούτε όμως αυτός ο αγώνας ορίστηκε από την Ομοσπονδία και όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα διεξαχθεί μάλλον την μεθεπόμενη Τετάρτη (5/2), κάτι που συμφέρει και τον Εθνικό που έχει το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ αλλά και τον Άρη που προέρχεται από μακρινό ταξίδι στην Σύρο.

Θυμίζουμε ότι το μεγάλο ντέρμπι που έχει αναδείξει η κληρωτίδα στην φάση των “16” είναι αυτό ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου απέναντι στον Ολυμπιακό. Αναλυτικά το πρόγραμμα της φάσης των “16”:

Τρίτη 28/1/2014
17:00 Παναχαϊκή – ΑΕΚ (Μυλωνάκης-Μουλά Ειρ.)
19:30 Φοίνικας Σύρου – Ολυμπιακός (Γεροθώδορος-Φραγκάκης)
20:00 Παμβοχαϊκός – Λαμία (Βουδούρης-Κυριοπούλου)

Τετάρτη 29/1/2014
17:30 ΣΦΠ Χανίων – ΑΟ Κηφισιάς (Αγγελίδης-Καρπουζάς)
20:00 ΑΠΣ Κύζικος – Παναθηναϊκός (Κουτσούλας-Τσιμπινός)
20:30 ΣΠΑ Καρδίτσας – ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (Θεμελής-Παπαγεωργίου Αχ.)

* Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΟΠΕ, οι αναμετρήσεις Ορεστιάδα – ΠΑΟΚ και Εθνικός Αλεξανδρούπολης –  Άρης θα οριστούν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΟΠΕ.