Αρνείται να διευκολύνει τον Εθνικό και ζητά εισιτήρια για το Κύπελλο ο Άρης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Έγγραφο στην ΕΟΠΕ για να ζητήσουν εισιτήρια ενόψει του αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη έστειλε ο Άρης, που παράλληλα αρνήθηκε να διεξαχθεί ο αγώνας για την τρίτη φάση του κυπέλλου την ερχόμενη Τρίτη (και όχι Τετάρτη), ώστε να προετοιμαστεί ο Εθνικός καλύτερα για το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ που θα διοργανώσει στα τέλη της άλλης εβδομάδας.

Ο Άρης επικαλείται τον αγώνα με την Σύρο την Κυριακή, που θα υποχρεώσει τους κιτρινόμαυρους να επιστρέψουν στην Θεσσαλονίκη Δευτέρα πρωί και δεν θέλουν μια ημέρα μετά να δίνουν αγώνα. Ωστόσο σίγουρο είναι ότι την απόφαση έχει βαρύνει και η άτυπη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων, τόσο μετά το παιχνίδι του πρώτου γύρου όσο και κυρίως μετά το προ δεκαημέρου ματς στον Έβρο και τις ανακοινώσεις που το ακολούθησαν. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος του Τ.Α.Π. Αρης Θωμάς Γιώτας θα είναι αρχηγός της αποστολής τόσο στην εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στο Φοίνικα Σύρου, όσο και στον αγώνα του Κυπέλλου κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη με αυτή την κίνηση δείχνει ότι σε καμία περίπτωση η ομάδα δε θα είναι απροστάτευτη στους δύο αγώνες που ακολουθούν, οι οποίοι είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της σεζόν.

Με νίκη το Σάββατο (25/01, 19.00) στη Σύρο ο Αρης μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της εισόδου στην τετράδα του πρωταθλήματος, ενώ σε περίπτωση νίκης στην Αλεξανδρούπολη οι «κιτρινόμαυροι» βάζουν τις βάσεις για είσοδο στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Παράλληλα η Διοίκηση του Τ.Α.Π. με έγγραφό της στην Ε.Ο.Π.Ε., διοργανώτρια αρχή του θεσμού του Κυπέλλου, ζητάει τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις που της αναλογούν για την αναμέτρηση κόντρα στον Εθνικό. Ο Ερασιτέχνης ΑΡΗΣ είναι αποφασισμένος να μην συμβεί ποτέ ξανά φαινόμενο σαν αυτό που συνέβη στον αγώνα του πρωταθλήματος, όταν ο κόσμος του Άρη βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη για να στηρίξει την ομάδα, όμως λάθος χειρισμοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρουπόλεως, αλλά και της Διοίκησης του Εθνικού, άφησαν τον κόσμο εκτός γηπέδου.

Η αναμέτρηση του Κυπέλλου δεν μπορεί να διεξαχθεί πριν την Τετάρτη (29/01), παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός ζήτησε να γίνει μία μέρα νωρίτερα (28/01) επειδή την Παρασκευή ξεκινά το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ με τη συμμετοχή του στην Αλεξανδρούπολη. Το πιθανότερο λοιπόν είναι να ορισθεί ο αγώνας την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου. Ο Αρης δεν μπορεί να υλοποιήσει το αίτημα του Εθνικού, καθ’ ότι θα επιστρέψει από την εκτός έδρας αναμέτρηση της Σύρου για το πρωτάθλημα τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/01). Ως εκ τούτου είναι αδύνατο την επόμενη ημέρα να δώσει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».