Video: Αυτά τα έκανε ο Βύντρα στην Μπάρτσα και ο Ντέμης 10 χρόνια πριν!!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Θαυμασμό σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει προκαλέσει το γκολ που πέτυχε ο Λουκάς Βύντρα το βράδυ της Κυριακής απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του πρώην αμυντικού του Παναθηναϊκού με την Λεβάντε και στάθηκε ικανό να στερήσει δύο βαθμούς από την μεγάλη Μπάρτσα.

 

Η εκτέλεση κόρνερ του Ίβανσιτς ήταν εξαιρετική, όμως ακόμα καλύτερη ήταν η κεφαλιά του Έλληνα αμυντικού (αγωνίστηκε δεξί μπακ στο παιχνίδι), ο οποίος πέρα από το γεγονός ότι σκόραρε για τη Λεβάντε μετά από 347 λεπτά, το έκανε απέναντι στην ομάδα του Τάτα Μαρτίνο για να διηγείται αυτή την ιστορία στα εγγόνια του σε πολλές δεκαετίες από τώρα.

Το γκολ του Πικέ λίγο αργότερα με τον ίδιο τρόπο (κεφαλιά μετά από κόρνερ) δεν έφτανε στον Μέσι και στην παρέα του, με τους Καταλανούς να υποχρεώνονται σε γκέλα στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου, απέναντι μάλιστα σε μία ομάδα την οποία είχαν φιλοδωρήσει με επτά γκολ στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτό που δεν ξέρουν όμως αρκετοί είναι ότι ο Βύντρα με το γκολ αυτό έγινε μόλις ο 2ος Έλληνας που σκοράρει σε αγώνα της Πριμέρα Ντιβισιόν κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ποιος ήταν ο πρώτος; Μα ο Ντέμης Νικολαΐδης φυσικά, δέκα χρόνια πριν, το 2004, ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Αλεξανδρουπολίτης είχε πετύχει τότε το μοναδικό γκολ της Ατλέτικο. Το απίστευτο είναι ότι και εκείνο το παιχνίδι είχε λήξει 1-1, όπως και τώρα το ματς της Μπάρτσα με την Λεβάντε. Και τώρα δηλαδή, το ελληνικό γκολ είχε συντελέσει να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί για την ομάδα της Καταλωνίας.

Επίσης και τότε, το γκολ εκείνο είχε ανοίξει το σκορ. Ήταν για την 24η αγωνιστική της σεζόν 2003-’04 όταν ο Ντέμης με την φανέλα της Ατλέτικο είχε σημειώσει το τέρμα της ισοπαλίας με τους Μπλαουγκράνα. Ο Νάνο είχε κάνει τη χαμηλή σέντρα από αριστερά και ο Ντέμης είχε πεταχτεί πριν από τον αμυντικό και με γυριστό αριστερό, έχοντας αντίθετη θέση στο σώμα του, είχε ανοίξει το σκορ.

Χρειάστηκε να περάσει μια δεκαετία για να πετύχει άλλος Έλληνας γκολ σε βάρος της Μπαρτσελόνα για την Πριμέρα. Θυμηθείτε το γκολ του Ντέμη στο βίντεο που ακολουθεί…

 

 
 
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/5cC5Bl6EwZg?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]