Ξέσπασε σφοδρή πολιτική κόντρα για το νέο κλειστό της Αλεξ/πολης! Όλες οι αντιδράσεις…

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση έχει ξεσπάσει με την αφορμή της εξαγγελίας του νέου κλειστού γυμναστηρίου της Αλεξανδρούπολης από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.

Μετά τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και νυν έφορο υποδομών βόλεϊ του Εθνικού Γρηγόρη Καραπιπέρη που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή τις ανησυχίες του για τον υπερδιπλασιασμό του κόστους του έργου συγκριτικά με όσα προβλέπονταν στην μελέτη, την Πέμπτη υπήρξαν δημόσιες αντιδράσεις από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης Νίκο Γρηγοριάδη και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργο Παυλίδη.

Ο κ. Γρηγοριάδης καταρχήν αντέδρασε στο γεγονός ότι οι ανακοινώσεις έγιναν στα γραφεία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. «Γιατί έγιναν στα γραφεία του Εθνικού; Το γήπεδο είναι του Δήμου, είναι όλων των δημοτών και κατά συνέπεια όλων των ομάδων. Και ας μην πει ο δήμαρχος ότι είναι περισσότερο Εθνικός από εμένα. Και εγώ είμαι και το έχω δείξει και ξέρουν αυτοί που πρέπει να ξέρουν. Όμως η οικογένεια του Εθνικού είναι μεγάλη σε ψήφους και είναι προφανές ότι στόχευσαν εκεί», σχολίασε ο κ. Γρηγοριάδης. Ο ίδιος πρόσθεσε στην συνέχεια ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά τις “τεράστιες μάχες” που έγιναν από την προηγούμενη δημοτική αρχή για αυτό το κλειστό που εξαγγέλθηκε και υποστήριξε ότι πάνω σε εκείνες τις ενέργειες βασίστηκαν «αυτοί οι άνθρωποι, που αντί να απολογούνται, αυτοδαφνοστεφανώνονται». Κλείνοντας τις δηλώσεις του στην “Δέλτα Τηλεόραση”, ο κ. Γρηγοριάδης αναρωτήθηκε γιατί δεν έγινε η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ νωρίτερα, αμφισβήτησε αν θα υπάρξουν τα χρήματα που αναφέρονται, χαρακτήρισε αναγκαιότητα το νέο κλειστό και υποστήριξε ότι «χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι πολιτικής του 1950, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι είναι ένα κοπάδι και μπορούν να τους κατευθύνουν με ανακοινώσεις τέτοιου είδους».

Ακόμα πιο λάβρος ήταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παυλίδης, που μιλώντας σε σειρά μέσων μαζικής ενημέρωσης, κατήγγειλε ότι πρόκειται για “προεκλογικές ψευτο-εντάξεις έργων” και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που αναφέρονται για αυτό το έργο, ενώ παράλληλα εμμέσως αμφισβήτησε και την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου συγκριτικά ενδεχομένως με άλλες ανάγκες που έχει η πόλη της Αλεξανδρούπολης και που θα όφειλαν κατά προτεραιότητα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, όταν έρθει όμως η ώρα και όχι τώρα.

Σε γραπτή δήλωση που διένειμε, ο κ. Παυλίδης αναφέρει, επιτιθέμενος στον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη: «Ενώ η Περιφέρεια στη θητεία  Γιαννακίδη βυθίστηκε στην ανεργία , στην αταξία και στη φτώχεια, αποδεικνύει- και τώρα- ότι είναι πιστός στις καταστροφικές πρακτικές του παρελθόντος , ως  οπαδός του «λεφτά υπάρχουν». Την ίδια στιγμή που δεν δίνει λύση ούτε στα μικρά, (πχ στο λουκέτο του Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας που “στέλνει” ομάδες και αθλητές να προπονηθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων, στην Τουρκία ),πανικόβλητος , γιατί «φεύγει», τάζει λαγούς με πετραχήλια. Νομίζει ότι μπορεί  να  εμπαίζει τους πολίτες. Είχε μια ολόκληρη θητεία να δημιουργήσει και όχι δεν έκανε, ενώ υπήρχαν πόροι, αλλά άφησε τον τόπο μας στην κατρακύλα. Χωρίς τίποτε ουσιαστικό.   Διέθεσε τους πόρους του ΕΣΠΑ σε περίοδο ανεργίας , φτώχειας και ανέχειας, παραβλέποντας την πραγματική ανάπτυξη και την κοινωνία που υποφέρει αλλά τυχαία, ρηχά και περιστασιακά. Όλα αυτά είναι ορατό ότι τα ανατρέπουν πλέον οι πολίτες. Το κλειστό πρέπει να υλοποιηθεί αλλά με σοβαρότητα και συνέπεια, με τήρηση αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και με σεβασμό στους πολίτες! Ευτυχώς …φεύγουν».

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Περιφερειακή Αναγέννηση”, του οποίου ηγείται ο κ. Παυλίδης, αναφέρεται: «Το ΕΣΠΑ 2007-2013 έκλεισε, νέες εντάξεις δεν μπορούν πλέον να γίνουν. Το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή περί το τέλος του 2014 και θα αρχίσουν οι εντάξεις στα μέσα του 2015, από την περιφερειακή αρχή που θα εκλεγεί  στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου του 2014!!! Τα  παραμύθια, τα ψέματα και οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα μετά την οικονομική καταστροφή που ζούμε! Αυτά είναι που οδήγησαν τον τόπο μας στην καταστροφή. Δυστυχώς οι καταστροφικές  αντιλήψεις ανέξοδων «παροχών» της πολιτικής ζωής του παρελθόντος είναι εδώ!! Ο κ. Γιαννακίδης “μοίρασε”-υποσχέθηκε, με κενό περιεχόμενο, την ημέρα των Φώτων, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε φορείς της Δράμας, για να τους εξευμενίσει για την ψευδο-ένταξη του νέου Νοσοκομείου της Κομοτηνής, των 70 εκατομμυρίων ευρώ(που δεν υπάρχουν)! Την επομένη είχαμε νέα μαϊμού “ψευτο-ένταξη”!! Άνοιξε επικοινωνιακά χάρτες,  σχέδια , μη επικαιροποιημένες μελέτες προ του 2007(!!!), που τώρα προεκλογικά θυμήθηκε ,και υποσχέθηκε την ένταξη του κλειστού Γυμναστηρίου Αλεξανδρουπόλεως, με 18,5 εκατομμύρια ευρώ, στο ΕΣΠΑ που θα αρχίσει να τρέχει ένα χρόνο μετά το τέλος της θητείας του! Για διαδικασίες, ωριμότητες, προϋποθέσεις, αναπτυξιακές προτεραιότητες και ανάγκες, υπεραξίες κλπ εντάξεων στο ΕΣΠΑ δεν γίνεται λόγος, απωθεί τα πάντα ο ίδιος».