Ξεκινά μήνας-φωτιά για τον Εθνικό! Τα 11 ραντεβού που θα κρίνουν όλη την χρονιά!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μετά από σχεδόν 20 ημέρες αγωνιστικής απραξίας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και των υποχρεώσεων της Εθνικής Ομάδας, ο (πρωταθλητής χειμώνα) Εθνικός Αλεξανδρούπολης ξεκινά το Σάββατο απέναντι στον Άρη για να ανέβει τον δικό του… Γολγοθά, όπως αναμένεται να εξελιχθεί ο προσεχής ένας μήνας.

Ο Εθνικός ξεκινάει τη χρονιά έχοντας ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα μπροστά του, καθώς στο διάστημα των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων η ομάδα του Έβρου θα κληθεί να δώσει έναν αριθμό παιχνιδιών που σε διάστημα ενός μήνα ανέρχονται μίνιμουμ σε 7, τα οποία μπορεί να γίνουν… 11, σε περίπτωση που περάσει στον τελικό του Λιγκ Καπ και στους 8 του Challenge Cup.

Η αρχή γίνεται φυσικά με τον εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Άρη το Σάββατο (11/1) για τη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Volley League. Ακολουθεί το ματς με την Ασσέ Λεννίκ την Τετάρτη (15/1) στο κλειστό “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” για τη Φάση των 16 του Challenge Cup. Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ανάμεσα στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο Εθνικός θα ταξιδέψει στην Πάτρα, για να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή για τη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου παίζει τον επαναληπτικό κόντρα στην Ασσέ Λεννίκ. Ο Εθνικός έπειτα υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό το Σάββατο 25 Ιανουαρίου για την 14η αγωνιστική της Volley League.  

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον έναν από τους δύο ημιτελικούς του Λιγκ Καπ και εφόσον προκριθεί θα αγωνιστεί την επόμενη μέρα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στον τελικό με τον νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ Φοίνικα Σύρου και Λαμίας.

 

Πιο πριν όμως, την Τετάρτη 29/1 (ή ίσως μια μέρα πιο πριν) έχει προγραμματιστεί να δώσουν παιχνίδια οι ομάδες της Volley League για το Κύπελλο Ελλάδος – αν και οφείλει να τονιστεί ότι παρά την αναφορά στο καλεντάρι, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση των προκριματικών και επίσης δεν έχει γίνει κλήρωση.

Επίσης, πρέπει να επισημάνουμε και το γεγονός πως ο Εθνικός μπορεί να αγωνιστεί και την αμέσως επόμενη του Λιγκ Καπ Τετάρτη, αν περάσει στη φάση των 8 του Challenge Cup και ειδικότερα μέσα στο τριήμερο 4,5 ή 6 Φλεβάρη.

Τέλος, κλείνει ο Γολγοθάς την αμέσως επόμενη βδομάδα, όπου θα ταξιδέψει στην Αθήνα και συγκεκριμένα το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, για να παίξει και πάλι με την Ένωση στο κλειστό της Γλυφάδας στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, μια εβδομάδα μετά τον μεταξύ τους ημιτελικό στο Λιγκ Καπ. Και κάπου μεταξύ 11 και 13/2 θα υπάρχει και ο επαναληπτικός για τα ευρωπαϊκά προημιτελικά, πάντα φυσικά με την προϋπόθεση της πρόκρισης επί των Βέλγων.

Κατά συνέπεια, σε ένα μήνα, από τις 11 Γενάρη ως και τις 11 Φλεβάρη ο Εθνικός δίνει πιθανότατα διψήφιο αριθμό παιχνιδιών για τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις και ουσιαστικά σε αυτούς τους αγώνες δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα παίξει όλη την χρονιά. Για αυτό και ο Σάκης Μουστακίδης και οι συνεργάτες του ήδη προβληματίζονται για το πώς θα διαχειριστούν τους παίκτες που έχουν στην διάθεσή τους, ώστε να αντέξουν τα πολλά καρπούζια και να μην χυθεί μέσα σε λίγες ημέρες όλη η καρδάρα με το γάλα που έχει μαζέψει ο Εθνικός τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εθνικού για τον προσεχή ένα μήνα
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014:  Εθνικός-Άρης  12η Αγωνιστική Volley League
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014:  Εθνικός-Ασσέ Λεννίκ  Φάση 16 Challenge Cup
Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014: Παναχαϊκή-Εθνικός  13η Αγωνιστική Volley League
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014:  Ασσέ Λεννίκ-Εθνικός  Φάση 16 Challenge Cup
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014: Εθνικός-Παμβοχαϊκός  14η Αγωνιστική Volley League
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014: Αγώνας Κυπέλλου (Άγνωστος Αντίπαλος) 
Παρασκευή 31 Ιανουρίου 2014:  Εθνικός-ΑΕΚ  Ημιτελικός League Cup
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014: Τελικός League Cup (Εφόσον προκριθεί ο Εθνικός)
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014:  Φάση των 8 Challenge Cup (Εφόσον προκριθεί ο Εθνικός)
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014:  ΑΕΚ-Εθνικός  15η Αγωνστική Volley League
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014: Φάση των 8 Challenge Cup (Εφόσον προκριθεί ο Εθνικός)