Δεν θα ισχύσουν τα διαρκείας στο φάιναλ φορ του League Cup! Η ανακοίνωση του Εθνικού….

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Δεν θα ισχύσουν στους αγώνες του Λιγκ Καπ τα εισιτήρια διαρκείας, είτε μπλε είτε gold, που έχουν αγοράσει οι φίλοι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Αυτό εμμέσως πλην σαφώς ανακοινώνει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι για την τελική φάση της διοργάνωσης του League Cup, που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου 2014, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κάνει γνωστά τα εξής :

1) Για την διάθεση των εισιτηρίων θα ισχύσουν τα προβλεπόμενα από τις αποφάσεις και διατάξεις της ΕΣΑΠ.

2) Για τα εισιτήρια των φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων θα ισχύσει αυστηρά το σύστημα της ονομαστικής διάθεσης αυτών (Λίστα).

3) Θα ισχύσει η προπώληση των εισιτηρίων κατά προτεραιότητα, η έναρξη της οποίας θα ανακοινωθεί σύντομα.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονο παρασκήνιο γύρω από αυτό το θέμα, καθώς λέγεται ότι παράγοντες του Δήμου Αλεξανδρούπολης δεν θέλουν οι δημότες σε προεκλογική περίοδο να κληθούν να ξαναπληρώσουν για είσοδο σε αγώνες, εφόσον έχουν αγοράσει διαρκείας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Το φάιναλ φορ αποτελεί ξεχωριστή διοργάνωση, που θα μπορούσε να διεξαχθεί οπουδήποτε. Τα εισιτήρια οφείλουν καταρχήν να μοιραστούν δια του τέσσερα, δηλαδή από περίπου 150 σε κάθε ομάδα που συμμετέχει. Από εκεί και πέρα, όσες δεν τα εξαντλήσουν, τότε θα μπορέσουν να δοθούν επιπλέον. 

Ο αντίλογος σε αυτό είναι μονάχα ότι η διοργάνωση του League Cup έχει την ίδια διοργανώτρια, την ΕΣΑΠ. Ωστόσο, ερωτηματικό είναι ακόμα πού θα πάνε τα έσοδα της διοργάνωσης, αν δηλαδή θα πάνε απευθείας στην ΕΣΑΠ ή στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ως σωματείο που φιλοξενεί το φάιναλ φορ και κατά βάση ο κόσμος του θα γεμίσει το γήπεδο.

Σίγουρα το θέμα θα απασχολήσει έντονα τις επόμενες μέρες τους φιλάθλους, δεδομένου ότι ο Εθνικός έχει και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και όσοι δεν έχουν gold κάρτες, θα κληθούν να πληρώσουν και για αυτά τα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το ματς με την βελγική Λένικ την ερχόμενη Τετάρτη…