Γ. Μαμουζέλος για την υπόθεση Μπανιώτη: «Ας μην ρίξουμε ανάθεμα ούτε σημαίες ηθικής»

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Με άρθρο του στο stivosnews, την ιστοσελίδα δηλαδή που αποκάλυψε ότι ο κομοτηναίος άλτης Κώστας Μπανιώτης είναι ο πρωτοκλασάτος Έλληνας πρωταθλητής που βρέθηκε θετικός σύμφωνα με το πρώτο δείγμα σε έλεγχο ντόπινγκ, ο Γιάννης Μαμουζέλος ουσιαστικά επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς την πληροφορία.

 

Ο Μαμουζέλος, χρόνια γνωστός από τις μεταδόσεις στίβου στην ΕΡΤ, τυγχάνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ και άρα είναι προφανές ότι γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα μας την υπόθεση. Με το κείμενό του επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, ωστόσο σπεύδει ορθά να διευκρινίσει ότι είναι λάθος άμεσα να ρίξουν οι πάντες το ανάθεμα στον αθλητή, χωρίς να προηγηθεί η εξέταση του δεύτερου δείγματος αλλά και κυρίως χωρίς να αποδειχθεί το μέγεθος της ευθύνης του, εφόσον φυσικά δεν αλλάξει τίποτα με το δεύτερο δείγμα.

Αναλυτικά το άρθρο του Γιάννη Μαμουζέλου:

“Μακάρι να είναι λάθος… Αλλά δυστυχώς πολύ δύσκολα τα μηχανήματα κάνουν λάθος, αν δεν είναι χαλασμένα ή παμπάλαια…

Δυστυχώς και οι αναγνωστες που σχολιαζουν στο stivosnews, εχουν δίκιο. Τα διουρητικά ακριβώς επειδή θεωρούνται «μάσκες», δηλ. ουσίες που αποβλέπουν στην μη ανίχνευση ή προβληματική ανίχνευση αναβολικών κ.λπ. εντάχθηκαν στις απαγορευμένες ουσίες (κατηγ. S5)καθώς προκαλούν αύξηση των ούρων και αραίωση άλλων ουσιών στο σώμα…
Τέλος πάντων, ας μην προδικάσουμε κι ας μη ρίξουμε το ανάθεμα στον πρωταθλητή μας ή σε άλλον. Χρειάζεται ψύχραιμη και σοβαρή στάση και φυσικά σε μια κοινωνία που ανέχεται και συγκαλύπτει τόσα πολλά ανομήματα ας μην επικρατήσει η υποκρισία ότι ένας αθλητής δεν κράτησε ψηλά τη σημαία της ηθικής, της εντιμότητας και της νομιμότητας…
Χωρίς -αν αποδειχθεί ένοχος – αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υποστεί τις συνέπειες της παράβασης, είτε αυτή οφείλεται σε δική του ενέργεια ή παράλειψη και ανευθυνότητα δική του ή οποιουδήποτε άλλου.
Το κακό είναι ότι ο ΣΕΓΑΣ είχε κι εφέτος τονίσει σε αθλητές και προπονητές για την μέγιστη προσοχή και φυσικά γνωρίζουν άπαντες για τους ελέγχους που έχει καθιερώσει…”