Φέρνει διεθνείς διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη και κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές το μέλος της ΚΟΕ Χρ. Ρουσσίδου!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του υγρού στίβου επιβεβαίωσε ότι θα φιλοξενήσει η Αλεξανδρούπολη το μέλος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Χριστίνα Ρουσσίδου, η οποία μάλιστα ανακοινώθηκε ότι θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Λαμπάκη και θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Η κα Ρουσσίδου περιλαμβάνεται στα πρώτα τέσσερα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», το οποίο, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της, «είναι μία ανάσα πριν την ολοκλήρωσή του, 5 μήνες πριν τις εκλογές». Για την ιστορία, τα άλλα που αναφέρθηκαν είναι αυτά των Αγγελικής Γκρασνέλη (κτηματομεσίτης – πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Ν. Έβρου) Στάθη Μακρίδης (έμπορος – μέλος Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Έβρου – πρώην πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης), Σοφίας Χύτου (κοινωνική λειτουργός – Υπεύθυνη Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης) και φυσικά αυτό της Χριστίνας Ρουσσίδου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, ανάπτυξης και τουρισμού ξενοδοχειακής μονάδας – μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας) 

Όπως λοιπόν ανέφερε η κα. Ρουσσίδου  στη “Δέλτα Τηλεόραση” και την εκπομπή “Η φωνή της κερκίδας”, μέσα στο 2014 θα φιλοξενηθούν μεγάλες διοργανώσεις στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης, επιβεβαιώνοντας παλιότερο σχετικό δημοσίευμα του ThrakiSportS.

Πιο συγκεκριμένα, στις 12 και 13 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση του Multination,  ενός διεθνούς κολυμβητικού μίτινγκ, μιας κολυμβητικής συνάντησης σε επίπεδο νέων από 13 χώρες, όπως για παράδειγμα το Ισραήλ. Στην εν λόγω διοργάνωση, η οποία έχει ενταχθεί και στο ευρωπαϊκό καλεντάρι, αναμένεται να λάβουν μέρος 250 αθλητές και αθλήτριες και το κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές. Μία εβδομάδα αργότερα, θα διοργανωθεί από τον Ο.Φ.Θ.Α. ένα διεθνές τουρνουά για προαγωνιστικά τμήματα, δηλαδή για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 9-13 ετών,

Από τις 9 μέχρι τις 13 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης με τη συμμετοχή αθλητών από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και… ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ! Με άλλα λόγια, δεν θα περιοριστεί ο ανταγωνισμός στην Μεσόγειο! Ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα λάβουν μέρος στην εν λόγω διοργάνωση αναμένεται να φτάσει τα 700 άτομα και η είσοδος του κοινού θα είναι ελεύθερη.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι την περσινή σεζόν που διεξήχθη η διοργάνωση στην Ανδόρα συμμετείχαν 30 χώρες και την προπέρσινη που έλαβε χώρα στην Ιταλία 29! Όπως αποκάλυψε η κ. Ρουσίδου στα πλαίσια των δραστηριότητων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί παρέλαση με τις σημαίες των 30 κρατών στην παραλία της Αλεξανδρούπολης και δεξίωση σε κεντρικό ξενοδοχείο. Μάλιστα για τις ανάγκες της σπουδαίας διοργάνωσης θα χρειαστεί η βοήθεια μιας μεγάλης ομάδας εθελοντών, ενώ είναι ήδη ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να βοηθήσει στη διοργάνωση.

Ακόμη, πιο πριν, στις 2-7 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης η προετοιμασία 80-100 αθλητών από τις εθνικές ομάδες Β. Ελλάδας ανδρών και γυναικών, ενώ γίνονται προσπάθειες προκειμένου να φιλοξενηθεί και η προετοιμασία των εθνικών ομάδων Ανδρών και Γυναικών κατά τις γιορτές του Πάσχα!

Τον Ιανουάριο του νέου έτους, τέλος, αναμένονται να ολοκληρωθούν και ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες στο νέο κολυμβητήριο, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα και η Αλεξανδρούπολη να φιλοξενήσει τις συγκεκριμένες διοργανώσεις.