Με λυτρωτή τον Πλατέλλα η ΑΕΚ νίκησε στο ντέρμπι τον Ηρόδοτο

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης
–  Η κακή ΑΕΚ βρήκε τη λύση από τον πρώην επιθετικό της Skoda Ξάνθη Βαγγέλη Πλατέλλα και με γκολ στο 93′ έφυγε νικήτρια (2-1) από το Παγκρήτιο κόντρα στον αξιόμαχο Ηρόδοτο.

Η Κρητική ομάδα, που πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν πάνω από την ΑΕΚ στην βαθμολογία, προηγήθηκε με τέρμα του  Μωραϊτη στο 54ο λεπτό, ένα γκολ που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι οι γηπεδούχοι μόνο εύκολη ομάδα δεν είναι.

Ωστόσο το τέρμα αυτό αφύπνισε την ΑΕΚ που απάντησε πέντε λεπτά αργότερα με τον Ντακόλ και στην συνέχεια έπαιξε πιο στρωτό ποδόσφαιρο, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις ενώ είχε και τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί και νωρίτερα με πέναλτι.

Συγκεκριμένα, στο 74′ οι “κιτρινόμαυροι” κέρδισαν πέναλτι, ο Ντακόλ το εκτέλεσε και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, δίχως όμως αντίκρισμα, αφού ο διαιτητής το ακύρωσε ως οφσάιντ.

Η συνέχεια ήταν χιτσκοκική. Τελικά, η ΑΕΚ ήταν αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ενωση πήρε από το ματς αυτό που δεν άξιζε με τον Πλατέλλα στο 93′ να δίνει τη λύση και να φέρνει την ομάδα του στην πρώτη θέση και στο +2 από τον Ηρόδοτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ΑΕΚ ως βασικός, εκτός του Πλατέλλα, αγωνίστηκε και ο αλεξανδρουπολίτης αμυντικός Σταύρος Σταθάκης.