Δεν είναι ψέμα! Διαιτητεύει στο Μπάγερν Μονάχου – Μάντσεστερ Σίτι ο Θρακιώτης Χασάν Κουλα!!!

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Όταν πριν από λίγες ημέρες το ThrakiSportS αποκάλυπτε ότι ο ξανθιώτης επόπτης Κουλα Χασάν φλερτάρει έντονα με το ενδεχόμενο να γίνει ο πρώτος μειονοτικός διαιτητής που θα εκπροσωπεί τα ελληνικά χρώματα στις διεθνείς διοργανώσεις ποδοσφαίρου, δεν περιμέναμε ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα αυτή η επιβεβαίωση.

 

Όπως έμαθε το ThrakiSportS και επιβεβαιώνεται από την ίδια την ιστοσελίδα της UEFA, ο θρακιώτης διαιτητής ορίστηκε βοηθός στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου και την Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων, που διεξάγεται για την τελευταία αγωνιστική του Δ’ Ομίλου το μεσημέρι της Τρίτης. Ο Χασάν Κουλα θα είναι βοηθός του Ηλία Σπάθα που θα διευθύνει την αναμέτρηση, ενώ πρώτος βοηθός θα είναι ο Λάζαριος Δημητριάδης.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στις  δύο το μεσημέρι της Τρίτης, τοπική ώρα, τρεις δηλαδή ώρα Ελλάδος. Είναι προφανές ότι αργότερα ο Θρακιώτης διαιτητής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Alianz Arena και την αναμέτρηση ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Μπάγερν με την Σίτι, αποκομίζοντας ασφαλώς σπουδαίες εμπειρίες. Είναι προφανές ότι χαρακτηρίζεται από την ΚΕΔ της ΕΠΟ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία από τους κορυφαίες στην ηλικία του επόπτες και σταδιακά εφοδιάζεται με εφόδια που θα του χρειαστούν, ενόψει της πιθανής περαιτέρω αναβάθμισής του στις μελλοντικές διαιτητικές κρίσεις.

Πριν από μερικούς μήνες o Χασάν Κουλα έγινε ο πρώτος διαιτητής από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης που έπαιξε, έστω και σαν βοηθός, σε αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο η εξέλιξή του είναι τέτοια, που όλα δείχνουν ότι θα γίνει και επισήμως ο πρώτος μειονοτικός διεθνής διαιτητής, που θα εκπροσωπεί δηλαδή την Ελλάδα σε διεθνείς διοργανώσεις!!! Ήδη μετείχε στο πρόγραμμα της UEFA “Core” που αφορά διαιτητές που έχουν όλα τα προσόντα να εξελιχθούν σε διεθνείς, τώρα δοκιμάζεται σε αγώνα Μπάγερν – Σίτι, έστω και για το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Όλα δείχνουν ότι τα πιο σημαντικά είναι μπροστά και δεν θα αργήσουν να έρθουν!!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΚΟΥΛΑ ΧΑΣΑΝ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ