Οι ιστιοπλόοι το έριξαν στην… ποδηλασία προς τους Τοξότες

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Όπως είχε προγραμματιστεί εδώ και τεις εβδομάδες, στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου (16/11) και με σημείο εκκίνησης την διασταύρωση Χρυσούπολης ξεκίνησαν οι ιστιοπλόοι- ποδηλάτες με τελικό προορισμό το χωριό Τοξότες δίπλα στον ποταμό Νέστο.

Φορώντας τα κίτρινα μπλουζάκια του χορηγού “Αegeas Υachting” ώστε να φαίνονται και καλύτερα από μακριά για λόγους ασφάλειας, ξεκίνησαν για την διαδρομή των 15km. Ο καιρός αν και «όρτσα» με ανάποδο ανατολικό άνεμο, γενικά καλός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πεσμένη θερμοκρασία. Οπισθοφυλακή η Daniella με φάρο στο αυτοκίνητό της ώστε να ειδοποιεί τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Παλαιά Εθνικό Οδό.

Το πρώτο ποδήλατο με τον Γιάννη Παπαϊωάννου ανάμεσα σε ένα group ποδηλατών που υπήρχαν και μικρά παιδιά σαν τον Παναγιώτη Καρυάτη και τον Κωνσταντίνο Ανδρεάδη, τερμάτισε σε 44 λεπτά κερδίζοντας την κούρσα δείχνοντας ότι δεν είναι τυχαίο γεγονός η λαμπρή πορεία του σκάφους “Αssante”όπου συμμετέχει!

Τελευταίος που τερμάτισε έχοντας διανύσει όλη την απόσταση ποδηλατώντας, ο junior Αιμίλιος Ανδρεάδης από το “Carpe Diem” μόλις 9 χρονών, που κέρδισε και το κύπελλο μικρότερου ποδηλάτη που τερμάτισε. Επίσης τα αδέλφια Βαγγέλης και Τάκης Αμπεριάδη μόλις 6 και 8 χρονών κέρδισαν το ειδικό κύπελλο μέγιστης προσπάθειας.

Όπως πάντως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, το πιο αισιόδοξο μήνυμα από όλη αυτή τη προσπάθεια ήταν η επιβράβευση των διερχόμενων με αυτοκίνητα και ο σεβασμός που επιτέλους άρχισε να κερδίζει ο ποδηλάτης.