Επιτυχία στους πρώτους Ορφικούς Αγώνες Στίβου της Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Μεγαλη επιτυχία σημείωσε η 1η Ορφική συνάντηση στίβου, που διοργάνωσε ο ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης την Κυριακή (27/10) στο Φώτης Κοσμάς, με την συμμετοχή 10 σωματείων και 300 περίπου αθλητών και αθλητριών.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν πέρα από τον διοργανωτή, τα  αδελφοποιημένα σωματεία με τον ΜΓΣ της ΕΚΑ Δωδώνης Ιωαννίνων και Αστέρι Αδριανούπολης, καθώς και οι ομάδες του Λαγκαδά, του Δοξάτου Δράμας, του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης, του Ρήσσου Κομοτηνής, των Μυρμιδόνων Διδυμοτείχου και του ΑΟ Ορεστιάδος.

Το Στάδιο γέμισε με παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών. Οι γονείς στις κερκίδες απόλαυσαν το θέαμα που προσέφεραν τα παιδιά τους, εκμεταλλευόμενοι για εκδρομή και την ηλιόλουστη μέρα.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την καθιερωμένη παρέλαση υπό τον ήχο του ύμνου του Εθνικού, τον όρκο του αθλητή αλλά και τις ανταλλαγές δώρων μεταξύ των σωματείων. Ιδιαίτερη στιγμή η υποδοχή της τουρκικής ομάδος με αθλητές και παράγοντες, γεγονός αισιόδοξο για επέκταση διεθνών αθλητικών συνεργασιών.

Τα σπριντ, τα άλματα οι ρίψεις, οι δρόμοι αντοχής και οι σκυτάλες, κράτησαν έως το τέλος αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των θεατών. Πολλές οι καλές επιδόσεις και οι γερές κόντρες, ειδικά στις κούρσες.

Το ειδικό μετάλλιο των Ορφικών αγώνων απονεμήθηκε στους τρεις πρώτους νικητές των αγωνισμάτων, ενώ το δίπλωμα σε όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης σε όλα τα παιδιά απονεμήθηκε το δίπλωμα της Ολυμπιακής Ακαδημίας που πριν λίγες μέρες φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούποληαπό τον Εθνικό.

Όλες οι αποστολές αναχωρώντας υποσχέθηκαν να βρεθούν του χρόνου στην 2η Ορφική συνάντηση με περισσότερους αθλητές και γονείς. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην παρουσία της ομάδας της ΕΚΑ Δωδώνης από το Σάββατο στην πόλη μας, όπου το βράδυ μαζί με τους παράγοντες του Εθνικού, παρακάθισαν όλοι μαζί σε δείπνο στο ξενοδοχείο Thraki Palace.

Με ανακοίνωσή του, το τμήμα στίβου του ΜΓΣ Εθνικού ευχαριστεί όσους βοήθησαν εθελοντικά για την επιτυχία της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τους κριτές στίβου του Συνδέσμου Θράκης.