Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο Έβρος Σουφλίου – Πανσερραϊκός

Ανταπόκριση από το Σουφλί: Νίκος Γκούντλης

–  Μπορεί να μην μπήκε γκολ στο ντέρμπι ανάμεσα στον Έβρο Σουφλίου και τον Πανσερραϊκό, όμως το παιχνίδι από μόνο του αποτέλεσε μια γιορτή, με αποτέλεσμα σχεδόν 650 φίλαθλοι να γεμίσουν την κερκίδα του Δημοτικού Σταδίου Σουφλίου (ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Ευάγγελος Πουλιλιός).

Αξιοσημείωτη και αισθητή η παρουσία περίπου 50-60 φίλων του Πανσερραϊκού με την πλειοψηφία να εκδράμει από τις Σέρρες στο Σουφλί.

Δυνατές μονομαχίες αλλά πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου και λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες είναι τα στοιχεία που σκιαγραφούν το προφίλ του αγώνα. Ο Έβρος αποδείχθηκε ιδιαίτερα δυνατός και ανταγωνιστικός, βάζοντας δύσκολα στους παίκτες του Πανσερραϊκού.

Οι «κόκκινοι» πήραν καλό βαθμό αμυντικά στο παιχνίδι των γηπεδούχων που περιελάμβανε πολλά γεμίσματα, με τους Γκάγκα και Κασμερίδη να κερδίζουν πολλές μάχες στο ψηλό παιχνίδι, ωστόσο επιθετικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν σε τέτοιο βαθμό που να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στο Σουφλί.

Ο Έβρος Σουφλίου μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα 20΄ χάνοντας ευκαιρίες για γκολ. Στο 10΄ είχαμε ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω τραυματισμού του Τοπαλίδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα, σέντρα του Μεχμέτ στον Βιόπουλο που σουταρε αλλά απέκρουσε ο Γαλακτερός. Στο 18’ κόρνερ του Κατρανίτσα μέσα από την περιοχή, ο Βιόπουλος με τακουνάκι λίγο άουτ.

Στο 25’ είχαμε σέντρα από τον Γιαννόπουλο κεφαλιά του Γκάγκα, έδιωξε ο Τσαπάνης. Ένα απευθείας φάουλ από τον Γιαννόπουλο πέρασε αρκετά άουτ στο 32’ και στο 45’ ασίστ του Αραμπατζή στον Δανίδη, αλλά αυτός από πλάγια θέση πλάσαρε πάνω στον Τοπαλίδη.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Έβρο Σουφλίου να έχει την κατοχή 60% – 40% αλλά  να μη μπορεί να σημειώσει γκολ. Στην επανάληψη είχαμε σουτ του Γιαννόπουλου ψηλά άουτ στο 55’, φάουλ γέμισμα του Μεμέτ και κεφαλιά του Εφραιμίδη με διώξιμο της άμυνας στο 57’ και ένα απευθείας φάουλ του Τσαούση άουτ στο 64’. Δυο λεπτά αργότερα σέντρα του Κατρανίτσα πάνω από το κεφάλι του Δανίδη, ο Τοπαλίδης έδιωξε με τη γροθιά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και υπήρξαν μόνο κάποιες υποτυπώδεις ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο.   Στο 82’ απ’ ευθείας φάουλ του Αραμπατζή στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ, στο 89’ σέντρα του Κωνσταντινίδη με τα ακροδάχτυλα ο Σκόρτσεφ σε κόρνερ, στο 90’ μετά από σέντρα του Τσαούση ο Σκόρτσεφ σωτήρια ξανά σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν για την εστία του ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα φάουλ του Τσιμίκα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο οι παίχτες του Έβρου Σουφλίου μπήκαν πιο αποφασισμένοι για να πάρουν την νίκη και δεν κατάφεραν αφού δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των παιχτών του Πανσερραϊκού. Διαιτήτευσαν οι κ. κ. Κοτσάνης, Χατζηνάκος και Ζήρδας από την Δράμα. Πάντως, με δεδομένη την παρουσία των δύο ομάδων, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται δίκαιο.

ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Βασίλης Χαριτόπουλος) : Σκόρτεφ, Αντωνιάδης Μ. (41΄ Μπάμνιος λ.τ.), Κατρανίτσας, Λίτσιος, Τσαπάνης, Τρίχας, Μεμέτ, Εφραιμίδης (74΄ Λαζαρίδης), Δανίδης, Βιόπουλος (59΄ Καμπιώτης), Αραμπατζής.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Γιώργος Σημαιοφορίδης) : Τοπαλίδης, Γαλακτερός(46΄ Τσιμίκας Κ.), Τσαούσης, Κασμερίδης, Γκάγκας, Κούτλας, Μπονέρης (46΄ Σιδηρόπουλος), Τσιμίκας Στ., Κωνσταντινίδης, Γιαννόπουλος (69΄ Καραββέλης), Ασλανίδης.