Πατάει κορυφή μαζί με την ΑΕΚ αν νικήσει το λαβωμένο Βραχάτι ο Εθνικός!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην κορυφή της βαθμολογίας μόνη πρώτη πέρασε η ΑΕΚ μετά την άνετη εντός έδρας πικράτηση με 3-0 σετ επί του Παναθηναϊκού, ωστόσο μπορεί να αποκτήσει συνάτοικο αν ο Εθνικός φύγει νικητής με καθαρό σκορ από το Βραχάτι, όπου το απόγευμα της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Παμβοχαϊκό (27/10, 19:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS και τηλεοπτικά από τη Nova).

Ο Παμβοχαϊκός στοχεύει στην δεύτερη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα (μετά το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στην Κυψέλη) αλλά την πρώτη νίκη στην έδρα του. Ο Εθνικός προέρχεται από την επίπονη δοκιμασία στο CEV Cup και το ταξίδι στο Μπελχάτοφ αλλά θέλει με κάθε κόστος να τριτώσει τις νίκες του στο πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα, ένα από τα “όπλα” που μπορεί να εκμεταλλευθεί ο Παμβοχαϊκός είναι η δύναμη της έδρας του. Ο κόσμος αναμένεται να δώσει και πάλι δυναμικό παρών στο “Γ. Τριαντάφυλλος” και με το δικό του τρόπο, μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα, προκειμένου να φτάσει στη νίκη, όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Αμφίβολη είναι όμως η συμμετοχή του Μαριάνο Τζουστινιάνο στον Παμβοχαϊκό. Ο Αργεντινός ακραίος, ο οποίος αποχώρησε στο πρώτο σετ της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, εξακολουθεί να νιώθει ενοχλήσεις στη γάμπα και την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν θα τεθεί ή όχι στη διάθεση του προπονητή. Άλλα προβλήματα δεν υπάρχουν.

Η προετοιμασία του Παμβοχαϊκού για τον αγώνα με τον Εθνικό ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου. Αντιστοίχως, ο Εθνικός προπονήθηκε τόσο το απόγευμα της Παρασκευής, λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα από την Πολωνία, όσο και το απόγευμα του Σαββάτου στο γυμναστήριο του Ρέντη και στη συνέχεια θα αναχωρούσε για την Κορινθία. Απουσίες και προβλήματα για την ομάδα του Σάκη Μουστακίδη δεν υπάρχουν και ο βασικός αντίπαλος της ομάδας είναι η κούραση αφού την Πέμπτη αγωνίστηκε με την Σκρα και την Παρασκευή ταξίδευε, ενώ οι παίκτες θα συμπληρώσουν ολόκληρη εβδομάδα απουσίας από τα σπίτια τους.

«Δεν έχουμε κάνει την προετοιμασία που θέλουμε αλλά και αυτό είναι στο πρόγραμμα. Ευτυχώς δεν έχουμε τραυματισμούς. Θέλουμε τη νίκη στο Βραχάτι. Είναι δύσκολη έδρα. Ο Παμβοχαϊκός θα δυναμώσει στη συνέχεια όπως έγινε και πέρσυ και για αυτό είναι καλό να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο αρχηγός του Εθνικού Γρηγόρης Σιδηρόπουλος.

Τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν δώσει τέσσερις αγώνες με τον Παμβοχαϊκό να προηγείται στις νίκες με 3-1 και να είναι αήττητος στο Βραχάτι στους δύο αγώνες που έχει δώσει με τον Εθνικό. Σε περίπτωση πάντως που ο Εθνικός ανατρέψει την σε βάρος του παράδοση, θα πατήσει κορυφή. Η ΑΕΚ με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού έχει 8 βαθμούς και είναι μόνη πρώτη στην βαθμολογία και η μόνη ομάδα που μπορεί να συγκατοικήσει μαζί της είναι ο Εθνικός, με τον οποίο κοντράρονται στην Αλεξανδρούπολη την άλλη Κυριακή.

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0 (25-21, 25-22, 25-20), Κηφισιά – ΠΑΟΚ 2-3 (13-25, 25-18, 29-27, 20-25, 11-15), Παναχαϊκή – Λαμία 2-3 (25-23, 19-25, 23-25, 25-22, 9-15), Άρης Θεσσαλονίκης – Φοίνικας Σύρου 1-3 (19-25, 26-24, 14-25, 21-25).