Photos: Η προπόνηση της Σκρα και του Εθνικού στην Hala Energia μια μέρα πριν τον μεγάλο αγώνα

Αποστολή στο Μπελχάτοφ: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Το παρκέ της Hala Energia στο Μπελχάτοφ πάτησε λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ (ώρα Ελλάδος) η αποστολή του Εθνικού στην Πολωνία, που για μιάμισι ώρα πραγματοποίησε την καθιερωμένη προπόνηση που πριν από την διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων γίνεται πάντοτε στον τόπο διεξαγωγής τους.

Ο Σάκης Μουστακίδης έδωσε έμφαση κυρίως σε τεχνικές ασκήσεις, χωρίζοντας στο μεγαλύτερο διάστημα την προπόνησης την αποστολή σε δύο εξάδες και δίνοντας έμφαση σε μπλοκ και σερβίς. Ωριαία προπόνηση, που περισσότερο θα μοιάζει με… ξεμούδιασμα, έχει προγραμματιστεί και το πρωί της Πέμπτης, ημέρας διεξαγωγής του αγώνα.

Κάτι αντίστοιχο θα κάνει και η Σκρα, που έκανε μάλιστα προπόνηση πριν τον Εθνικό και η άφιξη των παικτών της ομάδας της Θράκης συνέπεσε με το τέλος της δικής τους. Μάλιστα, ορισμένοι διεθνείς παίκτες της Σκρα συνομίλησαν με τον Ιβάν Ράιτς, με τον οποίο γνωρίζονται από τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων, ενώ ο Σάκης Μουστακίδης φωτογραφήθηκε με τον Μιγχέλ Αγχελ Φαλάσκα, προπονητή της πολωνικής ομάδας. Μάλιστα, θυμήθηκαν και παλιές στιγμές που έπαιξαν ως αντίπαλοι παίκτες, κάτι στο οποίο όμως θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτηση (ο Φαλάσκα μίλησε στο ThrakiSportS ενόψει του αγώνα της Πέμπτης). 

Το γήπεδο της Σκρα εντυπωσιάζει. Δεν είναι μεγάλο αλλά είναι άκρως λειτουργικό. Το παρκέ είναι αρκετά ελαστικό, κερκίδες υπάρχουν και στις δύο πλευρές και επιπλέον υπάρχουν συρόμενες που θα προστεθούν στον αγώνα, κάνοντας αρκετά καυτή την ατμόσφαιρα, αφού οι παίκτες θα νιώθουν την ανάσα των θεατών. Το ζήτημα είναι να γεμίσει βέβαια, γιατί από την βόλτα μας στην πόλη, δεν διαπιστώσαμε να αποτελεί ο αγώνας με τον Εθνικό το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι άνθρωποι του Εθνικού έμειναν εντυπωσιασμένοι τόσο από τον αγωνιστικό χώρο όσο και από τις παροχές του, αλλά και από το επίπεδο της οργάνωσης της πολωνικής ομάδας και της φιλοξενίας της, την οποία θα ανταποδώσει την άλλη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Σκρα – Εθνικός αρχίζει στις 19:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ThrakiSportS όχι μόνο με live score και live περιγραφή, αλλά καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεδομένης της απουσίας τηλεοπτικής κάλυψης στην Ελλάδα, θα καλυφθεί και μέσω live streaming. Και σε κάθε περίπτωση, το ThrakiSportS θα έχει στην κατοχή του την τηλεοπτική μετάδοση σε dvd και ήδη τρέχει διαγωνισμός για να κερδίσετε ένα συλλεκτικό dvd με τον ιστορικό αγώνα για τον Εθνικό αλλά και την θράκη γενικότερα…