Στο νοσοκομείο γνωστός δημοσιογράφος της Θράκης με τσίμπημα από κουνούπι

Εντείνεται η ανησυχία των Ξανθιωτών για την υγεία τους καθώς το κουνούπι του Δ. Νείλου δείχνει ότι δεν αστειεύεται και ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση στην περιοχή μας. Τέσσερα μέχρις στιγμής είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου έχουν νοσηλευτεί 13 άτομα στο νοσοκομείο Ξάνθης με συμπτώματα του ιού 9 εκ των οποίων τα δείγματα είναι αρνητικά.

Ιδιαίτερη αίσθηση ανησυχίας και συμπάθειας έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η σοβαρή περιπέτεια υγείας που αντιμετωπίζει εδώ και μία εβδομάδα ο γνωστός δημοσιογράφος ιδιοκτήτης της εφημερίδας «ΑΚΡΙΤΑΣ» και της Thrakitoday.com Βαγγέλης Βασιλειάδης. Ο κ. Βασιλειάδης μεταφέρθηκε με συμπτώματα του ιού και σε εμπύρετη κατάσταση με ρίγος και πόνους την περασμένη Τέταρτη 14 Αυγούστου στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή και μεταφέρθηκε άμεσα στο Λοιμωδών Θεσσαλονίκης. Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι η περίπτωσή του είναι κρούσμα του ιού Δ. Νείλου και διαγνώστηκε εγκεφαλίτιδα μια επιπλοκή ιδιαιτέρως σοβαρή. Στη συνέχεια την Παρασκευή ο ασθενής παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της εγκεφαλίτιδας και μεταφέρθηκε στην εντατική του Θεαγενείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε εκεί έως και χθες (Δευτέρα)οπότε και σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υγεία του παρουσίασε βελτίωση και εξήλθε από την εντατική ενώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Πλην της περίπτωσης του Βαγγέλη Βασιλειάδη άλλα τέσσερα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δ. Νείλου στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια ηλικιωμένη από την Ξάνθη, έναν κάτοικο Αυξεντίου του δήμου Αβδήρων, έναν κάτοικο του δήμου Τοπείρου και έναν 44χρονο από τη Χρύσα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχουν 2 βεβαιωμένα κρούσματα στην Χρύσα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας αυτό αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας και από το ΚΕΛΠΝΟ σ’ ότι αφορά στην περίπτωση του κ. Βασιλειάδη ο οποίος και διαμένει στη Χρύσα.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο κ. Γιώργος Παυλίδης. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Με ανησυχία παρακολουθούμε την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων ιού του Νείλου στην περιφέρειά μας και ειδικά στην Ξάνθη.

Δεν στεκόμαστε σε όσα συνέβησαν περί την καταπολέμηση, τις καθυστερήσεις της περιφέρειας φέτος και προηγούμενα χρόνια, οφείλουμε , όμως, σήμερα να επιστήσουμε την προσοχή της Διοίκησής της και ειδικά των Υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της δημόσιας υγείας να προβούν άμεσα σε εκστρατεία ενημέρωσης όλων των πολιτών περί τα ατομικά μέτρα προφύλαξης , ιδία στις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας ! Η σιγή της Περιφέρειας και ο επιχειρούμενος καθησυχασμός των πολιτών δεν είναι στην ορθή κατεύθυνση. Τα προβλήματα λύνονται ή περιορίζονται όταν τα αντιμετωπίζεις κατάματα και όχι όταν τα κρύβεις κάτω απ το χαλί».

 

Πηγή:  http://www.empros.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here