Ο δικηγόρος Στ. Γιαλάογλου για την σύλληψη του προέδρου του ΑΟΞ Π. Σιδέρη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Δημήτρης Καλτέκης

–  Κρατούμενος παραμένει από το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Α.Ο. Ξάνθης Παναγιώτης Σιδέρης, όπως έχει ήδη αναφέρει το ThrakiSportS. Ο κ. Σιδέρης δεν έδωσε το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα δύο συνεχόμενες φορές, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει λόγω παλαιότερης υπόθεσης κι έτσι συνελήφθη, με αποτέλεσμα να περάσει τη διαδικασία του αυτόφωρου το πρωί της Δευτέρας.

Εις βάρος του προέδρου του Ερασιτέχνη Α.Ο.Ξ. εκκρεμούσε υπόθεση που αφορούσε την υπεξαίρεση χρημάτων από την κοινότητα Πηγαδίων του Δήμου Αβδήρων προ οκταετίας, όταν ο ίδιος ήταν ταμίας. Συγκεκριμένα η υπεξαίρεση αφορούσε το νομικό πρόσωπο παιδικών σταθμών του παραπάνω Δήμου, με την υπόθεση να εκκρεμεί από το 2005.

Το ThrakiSportS και η εφημερίδα “Εμπρός” επικοινώνησαν με τον δικηγόρο κ. Στέργιο Γιαλάογλου, ο οποίος εκπροσωπεί τον Παναγιώτη Σιδέρη. Ο κ. Γιαλάογλου σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον πελάτη του δήλωσε:

Σ.Γ.: «Λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο γιος του, ο κ. Σιδέρης παρέλειψε να δώσει το «παρών» στις δύο τελευταίες φορές, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης προς το πρόσωπό του. Η δικαιοσύνη έδειξε σε αυτή την περίπτωση πως λειτουργεί, καθώς ο κ. Σιδέρης δεν τήρησε τον περιορισμό όπως όφειλε κι έτσι συνελήφθη. Ο λόγος για την υποχρέωσή του να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα αφορούσε παλαιότερη υπόθεση, όπου κατά τον έλεγχο προέκυψε έλλειμμα στα οικονομικά και αποδόθηκαν κατηγορίες στον ίδιο».

Όσον αφορά τη συνέχεια και το πότε αναμένεται να αποφυλακιστεί ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος κ. Γιαλάογλου ανέφερε:

Σ.Γ.: «Προς το παρόν πρέπει να αποδειχθεί ότι ο κ. Σιδέρης αθέτησε τον όρο όχι εν γνώσει του αλλά από αμέλεια, μιας και είχε την προσοχή του στραμμένη στο γιο του που χρίζει φροντίδας λόγω προβλημάτων υγείας. Ο ίδιος είναι προστάτης του παιδιού εξάλλου ενώ βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς δεν μπορεί να βρεθεί κοντά στον γιο του για να του παράσχει την απαραίτητη φροντίδα. Εάν τα παραπάνω δικαιολογηθούν πιστεύω ότι θα αποφυλακιστεί άμεσα για τους παραπάνω λόγους. Ο ίδιος εξάλλου δεν είναι αγνώστου διαμονής. Θεωρώ ότι το όλο συμβάν ήταν μία πολύ κακή στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η παραπάνω υπόθεση δεν αφορούσε την εμπλοκή του κ. Παναγιώτη Σιδέρη με τα αθλητικά δρώμενα, είναι η 2η φορά που σε σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο επίκεντρο για αρνητικό λόγο καθώς πριν περίπου ένα μήνα βρέθηκε σε ρήξη με το σύλλογο παλαιμάχων Ξάνθης «Ο Δημόκριτος» για την απόφασή του να μην παραχωρήσει το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. για μερικές ώρες, ώστε οι παλαίμαχοι να το χρησιμοποιούν για προπονήσεις αφιλοκερδώς σε παιδιά φτωχών οικογενειών. Παράλληλα, ο κ. Σιδέρης έχει κατηγορηθεί και για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα οικονομικά και τον τρόπο που λειτουργεί ο Ερασιτέχνης Α.Ο.Ξ. (διαχείριση εσόδων από τα καταστήματα κάτω από το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., έσοδα από συναυλίες κ.α.) και πλέον αναμένεται να δούμε τη συνέχεια, εάν θα αθωωθεί ή θα κατηγορηθεί και για τις παραπάνω υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here