Η 19χρονη Εβρίτισσα που διαπρέπει στο… ολλανδικό ποδόσφαιρο

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–   Η 19χρονη Λαμπρινίτσα Λυμπερακάκη από πολύ μικρή ακολούθησε ένα δρόμο εντελώς διαφορετικό από τα υπόλοιπα κορίτσια της ηλικίας της, αυτόν του ποδόσφαιρου!

Η διεθνής με την Εθνική Νεανίδων σέντερ μπακ με καταγωγή από το Σοφικό και το Θούριο Έβρου αγωνίζεται στην ολλανδική AV Hοuten και βρίσκεται αυτό το διάστημα στη χώρα μας να απολαύσει τις καλοκαιρινές της διακοπές δίπλα στα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τη Θάσο.

Το ΤhrakiSportS είχε την ευκαιρία να συναντηθεί μαζί της το μεσημέρι της Δευτέρας, να την φωτογραφίσει μπροστά στο Φάρο και σας παρουσιάζει τη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική της διαδρομή, που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και εντυπωσιακή.

Η Λυμπερακάκη γεννήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από Έλληνες μετανάστες δεύτερης γενιάς. Από πολύ μικρή έδειξε το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο και οι γονείς της δεν έχασαν την ευκαιρία να την στρέψουν στη στρογγυλή θεά. Σε ηλικία επτά ετών κατόπιν επιλογής εντάχθηκε σε ομάδα αγοριών. Η σταθερά ανοδική της πορεία την οδήγησε στα 13 της στα κλιμάκια της Εθνικής Ολλανδίας, ενώ αγωνίστηκε και στην Κ-15. Στα 16 της εντάχθηκε σε αμιγώς γυναικεία ομάδα, όπου ξεχώριζε για το πάθος, την ταχύτητα και την αντίληψή της.

Στη συνέχεια φόρεσε τα χρώματα της Εθνικής Νεανίδων της χώρας μας, όπου πήρε μέρος σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Κ-19 μετρώντας δέκα συμμετοχές και ένα γκολ. Το όνειρο της είναι να φορέσει τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας και να καθιερωθεί στην Εθνική Γυναικών.

Για το επίπεδο του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου υποστήριξε πως είναι υποβαθμισμένο, αλλά δουλεύοντας με τις υπόλοιπες διεθνείς αθλήτριες της ηλικίας της πιστεύει πως με σωστή δουλειά, θέληση και οργάνωση στις υποδομές υπάρχουν προοπτικές βελτίωσης. Τέλος, παραδέχτηκε πως αν έμενε στον Έβρο θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να είχε την εξέλιξη που έχει σημειώσει μέχρι σήμερα και δε θα έβλεπε την πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.