Προβλήματα του στίβου στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Προτάσεις για την μεγαλύτερη ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού αλλά και προβλήματα που απασχολούν τον χώρο, έθεσαν διοίκηση και προποπνητές του τμήματος στίβου του Εθνικού κατά τη συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Λαμπάκης, από πέρυσι επίτιμο μέλος της Διοίκησης στίβου του συλλόγου, τους υποδέχθηκε στο γραφείο του με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλασσικός αθλητισμός στην πόλη και στον ευρύτερο Καλλικρατικό Δήμο. Από πλευράς Εθνικού παρουσιάσθηκε ο απολογισμός των προηγούμενων χρόνων.

Το τμήμα στίβου με μέλη πάνω από 300 αθλητές 4-20 ετών, 10 Πανελληνιονίκες και διεθνείς αθλητές, 8 προπονητές, τμήματα στις Φέρες και στην Κομοτηνή (επί κοντώ), 150 ενήλικες στα προγράμματα μαζικού και υγείας (καρκινοπαθών και καρδιοπαθών).

Την χρονιά που πέρασε αδερφοποιήθηκε με ΠΑΟΚ και ΕΚΑ Δωδώνης (Πανελλήνια πρωτοτυπία), έχει ειδική συνεργασία με την ομάδα της Ανδριανούπολης, ενώ διατηρεί φιλικές σχέσεις με όλες τις ομάδες της Β.Ελλάδος.

Το τμήμα δραστηριοποιείται και κοινωνικά με κοινές δράσεις με κοινωνικό φαρμακείο Δήμου, με χωριό SOS, με σύλλογο Αιμοδοτών, με σύλλογο καρκινοπαθών «Συνεχίζω» και Αγγειοχειρουργικής «Γαληνός».

Τα θέματα τα οποία απασχολούν το τμήμα στίβου και τέθηκαν στον Δήμαρχο, μαζί με τους στόχους για δράσεις της τρέχουσας χρονιά. ήταν:

Η έλλειψη κλειστών αθλητικών χώρων ή μεγαλυτέρου κλειστού προπονητηρίου από το υπάρχον, για το χειμώνα, μιας και αυξήθηκε κατά πολύ η προσέλευση αθλητών στο στίβο τα τελευταία χρόνια.

Το πρόβλημα μεγαλώνει μιας και ο Εθνικός έχει αναλάβει από πέρυσι προγράμματα μαζικού αλλά και ειδικών προγραμμάτων υγείας για ενήλικες, που παλαιότερα λειτουργούσε το κράτος και ο Δήμος.

Η πρωτοβουλία διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών γεγονότων που θα γίνουν το φθινόπωρο στην Αλεξ/πολη, με κυριότερο την συνδιοργάνωση της διοργάνωσης του «Ευ αγωνίζεσθε» με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδος.

Της 1ης «Ορφικής Συνάντησης» στίβου  στην Αλεξ/πολη με ειδικούς προσκεκλημένους ΠΑΟΚ, Δωδώνη και Ανδριανούπολη.

Αγώνες Street Στίβου στον Φάρο.

Η ανάπτυξη του νέου τμήματος RunTeamΕθνικός με μακροπρόθεσμο στόχο την διοργάνωση μεγάλου «Γύρου της Αλεξ/πολης» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.  

Η διάθεση συνεργασίας και από τις δύο μεριές ήταν πολύ καλή με αποτέλεσμα τα θέματα που τέθηκαν, βρήκαν λύσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ο Δήμαρχος έδειξε για άλλη μια φορά να κατανοεί την σημασία ανάπτυξης του κλασσικού αθλητισμού με στόχους όχι μόνο τον πρωταθλητισμό, αλλά και τον αθλητισμό υγείας. Την ιδιαίτερη ανάγκη, ειδικά σήμερα, του συνόλου της κοινωνίας να αθληθεί με σκοπό την σωματική και ψυχική υγεία της.

Τέλος και από τις δύο πλευρές δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στις δράσεις που μπορούν να φέρουν τουρίστες στην Αλεξ/πολη.