Πρεμιέρα με σφαγή Θρακιωτών από τους διαιτητές! Βράζουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή….

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Με το… αριστερό ξεκίνησε το πρωτάθλημα για τις ομάδες της Θράκης σε επίπεδο διαιτητικών αποφάσεων, αφού και οι δύο ολοκλήρωσαν τους αγώνες τους με παίκτη λιγότερο, άδικα, με αποτέλεσμα να βράζουν δικαιολογημένα σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Μετά τον Λαμπρόπουλο, που όπως έγραψε στο ThrakiSportS οδηγείται στον… πάγι για την απόφασή του να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Σαλπιγγίδη και την αποβολή του Μπαξεβανίδη στη φάση του 66ου λεπτού της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τη Ξάνθη στην Τούμπα, μιας φάσης που ήταν καθοριστική για την έκβαση του αγώνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι αντίστοιχο θα συμβεί και με τον Καλογερόπουλο που διήυθυνε το Λεβαδειακός – Πανθρακικός.

Στην Κομοτηνή είναι έξαλλοι με την απόφαση του διαιτητή να αποβάλει τον  Ντιόγκο τη στιγμή που υπήρχε παίκτης της ομάδας πεσμένος στο έδαφος, φωνάζοντας για μη εφαρμογή fair play. Θεωρούν, μάλιστα, ότι αυτές οι αποφάσεις τους διαιτητή τους “έκοψαν” 2 βαθμούς, που για οποιαδήποτε ομάδα σε πρεμιέρα είναι πολύ σημαντικοί. Τα ίδια φαίνεται να πιστεύει και ο παρατηρητης, που στην έκθεσή του επισημαίνει ότι απέβαλε αναιτιολόγητα παίκτη των φιλοξενούμενων και μπορούσε να αποφύγει αρκετές από τις 11 (!) κίτρινες που έδειξε.

Όπως είναι γνωστό, μετά τον αγώνα ΠΑΟΚ – Ξάνθης ο Χρήστος Πανόπουλος έκανε λόγο για μαριονέτες, χαρακτηρισμό που κάλλιστα θα μπορούσε να αποδοθεί στον διαιτητή Λαμπρόπουλο αλλά διευκρινίστηκε ότι αφορούσε τους ανθρώπους της ίδιας της Ξάνθης, ενώ αντιθέτως από πλευράς Πανθρακικού δεν υπήρξε μεν ανακοίνωση της διοίκησης, αλλά από τις δηλώσεις παικτών και προπονητή έγινε αντιληπτή η απογοήτεηση και ο εκνευρισμός για την διαιτησία.

Η ουσία είναι ότι το πρωτάθλημα για Ξάνθη και Πανθρακικό δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς από διαιτητικής πλευράς και ας πανηγυρίζουν τα αθηναϊκά αθλητικά sites για το θέαμα και τα γκολ της πρεμιέρας, που ήταν η πιο παραγωγική της τελευταίας δεκαετίας (με την νίκη του Ολυμπιακού επί της Καλλονλης με 1-0 τη Δευτέρα να είναι το φτωχότερο σκορ). Ήδη στο Ελ Θράκικο και η Ξάνθη θα στερηθεί τον Μπαξεβανίδη και ο Πανθρακικός τον Ντιόγκο, εξαιτίας των αναίτιων κόκκινων καρτών που βγήκαν από τα τσεπάκια των διαιτητών.

Ελπίζουμε η κατάσταση να διορθωθεί. Αλλά για την ώρα, οι Θρακιώτες έχουμε κάθε λόγο να διαμαρτυρόμαστε – όπως άλλωστε είπαν στις κριτικές τους και οι τηλεδιαιτητές, κυρίως όμως οι ίδιοι οι παρατηρητές…