Θρήνος! Εφυγε από την ζωή στα 44 της η παλιά παίκτρια του ΓΑΣ Κομοτηνή Βίκυ Στεργίου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–   Σοκαρισμένη η κοινωνία της Κομοτηνής αποχαιρέτησε το απόγευμα της Κυριακής την Βίκυ Στεργίου, παλιά παίκτρια του ΓΑΣ Κομοτηνή. Έφυγε από την ζωή μόλις στα 44 της χρόνια, χτυπημένη από βαριά ασθένεια με την οποία έδωσε μάχη το τελευταίο διάστημα.

Αγωνίστηκε στην θρυλική γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Θράκης στα τέλη της δεαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90. Μια εποχή που ο ΓΑΣ μεσουρανούσε, ανέβαινε τα σκαλοπάτια και εν τέλει έφτανε να πρωταγωνιστεί στην Α1 Κατηγορία, να παίζει τελικό κυπέλλου και να εκπροσωπεί την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Εξαίρετος άνθρωπος και πολύ καλή παίκτρια μπάσκετ, πριν αρκετά χρόνια! Τίμησε την φανέλα του ΓΑΣ Κομοτηνή πολλά χρόνια!! Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Θρακικής Γης που θα την σκεπάσει! Καλό ταξίδι…», το συνοπτικό και άκρως συγκινητικό σχόλιο του αντιδημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Μανανά, που παλιότερα είχε ασχοληθεί ως έφορος με την γυναικεία ομάδα μπάσκετ της πόλης.

Άλλος ένας άνθρωπος που έφυγε νέος, πολύ νέος, χτυπημένος από βαριά ασθένεια. Στην φωτογραφία αρχείου, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του ΓΑΣ και έχοντας προπονητή τον Κούλη Ταξιλδάρη, που αποχαιρέτισε με θλίψη μια «μαθήτριά» του, η οποία πάντως είχε εγκαταλείψει το μπάσκετ πριν τα 30 της χρόνια, παρά το ταλέντο της. 

Φτωχαίνει ο αθλητισμός της Θράκης, φτωχαίνει η κοινωνία μας με τέτοιες απώλειες…