Δημοσιεύεται η προκήρυξη για την ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δημοσιεύσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ την προκήρυξη του πρωταθλήματος για την περίοδο 2013-14, κάτι που ήδη έχει καθυστερήσει αρκετά αλλά υπήρξε ένα τεχνικό ζήτημα που εμπόδισε να συμβεί νωρίτερα. 

Σύμφωνα με την προκήρυξη της προηγούμενης σεζόν προβλέπεται η διεξαγωγή Α1 κατηγορίας με 10 ομάδες (Ορφέας Νέου Σκοπού, Πανσερραϊκός, ΑΟ Σερρών, Αστέρας Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας, ΑΟ Χρυσούπολης, Αρίων Ξάνθης, ΑΕ Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Φιλία Ορεστιάδας) και Α2 με όλες τις υπόλοιπες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει και το συνάδελφο KavalaSports, ενδέχεται η κατηγορία να παραμείνει μία αν οι συνολικές συμμετοχές είναι λιγότερες από 17. Λογικά κάτι τέτοιο θα αναφέρεται μέσα, αλλά και να μην το γράφει είναι προφανές ότι η ΕΚΑΣΑΜΑΘ λειτουργεί μ’ αυτό το σκεπτικό, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι έδωσε χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Αυγούστου για τις δηλώσεις συμμετοχής.

Ως τότε οι «αμφίβολοι» θα γνωρίζουν με σιγουριά αν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα ή όχι, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν νωρίτερα, π.χ. μέσα στον Ιούλιο. Το βέβαιο είναι ότι η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα ανέβει στη Γ’ Εθνική όπως γίνεται κάθε χρόνο, αφού η τροποποίηση που ήθελε τις νικήτριες των Ενώσεων και των Τοπικών Επιτροπών της χώρας να δίνουν μπαράζ για 13 διαθέσιμες θέσεις αποσύρθηκε 8 μέρες μετά τη δημοσιοποίησή της λόγω των αντιδράσεων.

άποιες μπασκετικές περιφέρειες.