Πανθρακικός (αλλά και Ξάνθη) ζήτησαν να… ξανανοίξει το θέμα των αδειοδοτήσεων!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Η συνέλευση της Super League έστειλε στην ΕΠΟ το θέμα των αδειοδοτήσεων όλων των ΠΑΕ, με αφορμή την αρνητική απόφαση της UEFA για ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό και παρότι αυτό σε ό,τι αφορά τις εσωτερικές διοργανώσεις έχει υποτίθεται κλείσει έπειτα από τις αποφάσεις της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας το βράδυ της Τετάρτης με ψήφους 12 – 1 και ήταν να σταλεί ερώτημα προς την ΕΠΟ για το… αν έχουν άδειες οι 14 ομάδες που συμμετείχαν στο περυσινό πρωτάθλημα της Super League, τι ισχύει με τις αδειοδοτήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ Γιάννινα και ειδικότερα αν επηρεάζονται έπειτα από την απόφαση του οργάνου της UEFA που εξετάζοντας τους φακέλους τους δεν επέτρεψε τη συμμετοχή στις δικές της διοργανώσεις.

Η μόνη ομάδα που μειοψήφισε ήταν ο Παναθηναϊκός, τον οποίον προφανώς δεν συμφέρει να ξανανοίξει τώρα το θέμα, καθώς θα κινδυνεύσει να χάσει την δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. Επίσης, δεν ψήφισε ο έτερος “ενδιαφερόμενος” ΠΑΣ Γιάννινα που δεν εκπροσωπούνταν νομίμως. Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι υπέρ της πρότασης να ξανανοίξει επί της ουσίας συζήτηση για τους φακέλους αδειοδοτήσεων ψήφισαν ο Πανιώνιος και ο Άρης, που δεν αδειοδοτήθηκαν, αλλά ακόμα και ο ΟΦΗ με τον Πανθρακικό που δεν αδειοδοτήθηκαν σε πρώτο αλλά στον δεύτερο βαθμό, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως συνέβη δηλαδή και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό. 

Πλέον, το «μπαλάκι» πάει στην ΕΠΟ και μένει να δούμε ποια θα είναι η απάντησή της, με δεδομένο ότι οι ομάδες που ήδη έχουν αδειοδοτηθεί έχουν κάνει και τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό και επιπροσθέτως δεν προβλέπεται από τον κανονισμό ακύρωση άδειας που έχει ήδη χορηγηθεί. Πάνω σε αυτήν την λογική πάντως, οι «πράσινοι» έλεγαν στους ενδιαφερόμενους: «Η ομάδα έχει αδειοδοτηθεί κανονικά και σε τελικό βαθμό από την ΕΠΟ και κάποιοι, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, ανακινούν το θέμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ:

To Δ.Σ. της Super League αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
1.  Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αγωνιστικής περιόδου 2013-2014 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουλίου στην Αθήνα.
2.  Θα ζητηθούν διευκρινίσεις από την ΕΠΟ αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχέση με την αδειοδότηση ΠΑΕ-Μελών της Super League.
3.  Το Δ.Σ. της Super League εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης υπογραφής συμβάσεων ανταποδοτικής διαφήμισης στις εμφανίσεις των ομάδων, καθώς αυτό είναι κρίσιμο, τόσο για τον προγραμματισμό, όσο και για τη βιωσιμότητα των ΠΑΕ-Μελών της Super League και ήδη υπάρχει σημαντική καθυστέρηση. Το Δ.Σ. εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η συμμετοχή των ΠΑΕ-Μελών της Super League στο «Πάμε Στοίχημα» χωρίς να υπάρχει ποσοστό ή εν γένει έσοδο για τις ομάδες (όπως ίσχυε επί δεκαετίες με το ΠΡΟ-ΠΟ) αντιβαίνει κάθε οικονομική λογική. Ως εκ τούτου, αν το ζήτημα δεν διευθετηθεί τις προσεχείς ημέρες, η Super League θα επανεξετάσει τη στάση της για το εν λόγω θέμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here