Η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Μάντζιου ως προπονητή του Πανθρακικού

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Ο προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος, μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Σταδίου Κομοτηνής. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο προπονητής έχουν ως εξής:

«Γνωρίζω τον Πανθρακικό και τον παρακολούθησα σε όλους τους αγώνες. Την περσινή χρονιά είχε ποιοτικό ρόστερ και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αν είχε μεγαλύτερη σταθερότητα, θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία. Μετά την αποχώρηση του προπονητή υπήρξε συζήτηση με την διοίκηση, βρέθηκα στην Κομοτηνή και μετά από συζητήσεις καταλάβαμε ότι υπήρχε ταύτιση απόψεων. Θεωρώ πως ο Πανθρακικός είναι ένα οργανωμένο σωματείο, με αθλητικό κέντρο και με πολύ καλό όνομα στην αγορά. Νομίζω πως όλα αυτά βοηθάνε στο έργο του προπονητή».

«Τα συμβόλαια των περισσοτέρων ποδοσφαιριστών που υπήρχαν στην ομάδα έχουν λήξει. Τους γνωρίζω όμως και έχω εικόνα από αυτούς. Επιθυμία δική μου και της διοίκησης είναι η παραμονή όσο το δυνατόν περισσότερων ποδοσφαιριστών, που είχαν μεγάλη συμμετοχή. Υπάρχουν δύσκολες περιπτώσεις, που δεν εξαρτώνται απόλυτα από εμάς. Προχωρήσαμε σε συμφωνίες και ανακοινώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές και ευελπιστώ πως σύντομα θα ανακοινώσουμε και άλλους. Ξέρουμε τα κενά και τις αδυναμίες μας και θα κινηθούμε στην αγορά για την απόκτηση ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Στόχοι υπάρχουν, πλάνο B υπάρχει πάντα και όπως και μεγάλη λίστα ποδοσφαιριστών. Νομίζω πως θα γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Θα κοιτάξουμε να υπάρχει ο βασικός κορμός, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας».

«Στόχος είναι να δημιουργεί ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών και να είναι ενσωματωμένα 2-3 παιδιά από την ομάδα Νέων. Δεν έχω καλή εικόνα για τους νέους, τους είδα μόνο στα τελευταία φιλικά ωστόσο θα υπάρχει έκθεση από τους ανθρώπους των ακαδημιών, για να κινηθούμε στη συνέχεια. Θα δώσουμε τα πάντα στα νέα παιδιά και είναι στο χέρι του καθενός να εξελιχθεί ».

«Έχουμε κλείσει και το τεχνικό επιτελείο και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις  25 Ιουνίου, θα γίνονται απογευματινές προπονήσεις και οι απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις. Από 1 Ιουλίου θα έχουμε διπλές προπονήσεις μέχρι 15 Ιουλίου, όταν και θα αναχωρήσει η ομάδα για το Μπάνσκο. Εκεί θέλουμε να δώσουμε 3 φιλικά και άλλα 4 με την επιστροφή μας στην Ελλάδα».