Ο Καραγεωργίου για την Ξάνθη, τον Πανόπουλο και τον… ΠΑΟΚ

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μετά από εννιά χρόνια, ο Νίκος Καραγεωργίου επέστρεψε στην τεχνική καθοδήγηση της Skoda Ξάνθης, για να συνεχίσει το έργο του στην ακριτική ομάδα και να τη βοηθήσει ώστε να επιστρέψει και στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. 

Ο Καβαλιώτης τεχνικός μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” του Δημήτρη Κανελάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Θρακιωτών, τονίζοντας ότι η φιλοσοφία θα παραμείνει ίδια, όπως από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Χρήστος Πανόπουλος. Παράλληλα μίλησε και για τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας περιπέτεια τους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, στους οποίοςυ, όπως είπε, ελπίζει να μπορέσει να ανταποκριθεί. 

«Εννιά χρόνια πέρασαν από τότε που ήμουν στην Ξάνθη. Γνωρίζω το περιβάλλον, τον επιχειρηματία και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτεται και λειτουργεί. Δεν θα είναι κάτι καινούργιο για μένα, δεν έχω πάει ακόμη, δεν έχω πάει να εγκατασταθώ, έχω ξεκινήσει στο θέμα των μεταγραφών, αλλά και με τα παιδιά, με το Γιάννη Παπαδημητρίου ως τεχνικό διευθυντή, είναι πολύ οικείο το περιβάλλον», είπε αρχικά και στη συνέχεια ρωτήθηκε αν έχει αλλάξει κάτι στη φιλοσοφία της ομάδας: «Η ομάδα αυτή από τότε που την ανέλαβε ο Πανόπουλος βελτιώνεται κάθε μέρα σε οργανωτικά θέματα. Αν γνωρίζει κάποιος τα δρώμενα, μπορεί να είναι και η πρώτη σε θέματα οργάνωσης. Επειδή κάθε μέρα θέλει να βελτιώνεται, όλοι οι άνθρωποι προσαρμόζονται σε αυτά τα δεδομένα». 

Στο ερώτημα για το αν θα συνεχιστεί το «μοντέλο» με τους ταλαντούχους παίκτες είπε:  «Αυτό είναι το μοντέλο που έχουμε στο μυαλό μας. Αυτό επέβαλε στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, ότι αυτή θα είναι η πολιτική του. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Ούτως ή άλλως ξέρετε ότι η Ξάνθη πούλησε το Βλαχοδήμο, φέτος θα φύγει ο Λοντίγκιν. Ποτέ δεν έφυγε αυτό από την Ξάνθη»

Αναφορικά με τον πήχη και πού τον θέτει για τη νέα σεζόν τόνισε:  «Είναι συγκεκριμένο το μπάτζετ που θα κινηθούμε, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Δεν μπορούμε να πάμε από τα δέκα στα έντεκα. Θα έρθουν αθλητές που είναι καλοί, αλλά στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες που θα ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας μαζί με το δικό τους. Αυτό κάνει την ομάδα αυτή να ξεχωρίζει αυτά τα χρόνια και να είναι υπολογίσιμη δύναμη. Είναι καταξίωση αυτό για τα παιδιά αυτά». 

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στα πλέι-οφ και το αν ήταν αντιπροσωπευτική της εικόνας των ομάδων, η βαθμολογία: «Όχι, ο Αστέρας σε όλο το μέρος του πρωταθλήματος ήταν ανώτερος από τον Ατρόμητο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την περίσταση και παραλίγο στο τέλος να πάρει και την πρώτη θέση στα πλέι-οφ και να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που δεν είναι επιτυχία, γιατί μπαίνεις σε μία περιπέτεια αντιμετωπίζοντας μεγαθήρια και δεν ξέρω αν είναι έτοιμες να ανταποκριθούν οι ελληνικές ομάδες σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ ας ελπίσουμε ότι θα είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει. Αν ο ΠΑΟΚ είχε μια συνέχεια όπως εκείνη η ομάδα που δημιουργήθηκε από το Ζαγοράκη και με το Σάντος τη δεύτερη χρονιά, τότε θα έλεγα ότι θα είχε αρκετές ελπίδες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το λέω, διότι η ομάδα αυτή δε μας δίνει το δικαίωμα να το λέμε. Δεν ξέρω αν θα προλάβει ο ΠΑΟΚ μέσα σε έναν μήνα να είναι έτοιμος για να το δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. Παρ’ όλα αυτά το θεωρώ επιτυχία το ότι φτάνει εκεί»

Για την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία είπε: «Είναι μεγάλος αθλητής ο Γκαρσία, βοήθησε τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω αν είναι σε κατάσταση ή μπορεί να βρει τον τρόπο για να επανέλθει σε υψηλά στάνταρντς απόδοσης. Αν το καταφέρει, είναι δεδομένο ότι είναι πολύ σωστή κίνηση. Αν δεν τα καταφέρει και δεν υπάρχει ήρεμη κατάσταση, δεν θα είναι σωστό. Αν είναι Γκαρσία όπως τον θυμόμαστε, θα είναι καλό για την ομάδα». 

Για τη νέα σεζόν του ΠΑΟΚ σημείωσε: «Αν ξοδευτούν πολλά χρήματα και έρθουν μεγάλοι παίκτες θα ζητήσει ο κόσμος πιο γρήγορα την επιτυχία. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Μπορεί να έρθει η επιτυχία, αλλά βλέπουμε ότι πολλές φορές οι μεγάλοι παίκτες θέλουν το χρόνο τους, για το χτίσιμο της ομάδας, πρέπει να χτιστεί σταδιακά μια καλή ομάδα, αυτή είναι η άποψή μου». 

Για τον Παναιτωλικό, αλλά και τον Εργοτέλη, τέλος, υπογράμμισε: «Ο Παναιτωλικός είναι οργανωμένος σύλλογος και πολύ καλός, πρέπει να βρίσκεται στη Σούπερ Λιγκ, αντιπροσωπεύει μια πλευρά της Ελλάδας που δεν υπάρχουν ομάδες και την ακολουθεί ο κόσμος. Η ατμόσφαιρα είναι όμορφη, υπάρχει παράγοντας που τη στηρίζει οικονομικά, θα ήταν ευχής έργον να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Πάμε στο πώς χτίζονται οι ομάδες. Ο Εργοτέλης είναι απόρροια των παικτών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής και που ανέβηκαν στην επαγγελματική ομάδα και γνωρίζει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Έφτασαν στο σημείο να σηκώσουν το βάρος αυτά τα παιδιά. Ήταν παίκτες συνόλου και τους αξίζουν συγχαρητήρια και είναι σημαντικό το ότι έμεινε ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που λέγεται Ρομάνο και γύρω από αυτόν χτίστηκε αυτή η ομάδα. Αν παραμείνει ίδια, έχει μέλλον και στη Σούπερ Λιγκ».