Πόσο σοβαρά παίζει να ανέβει η Ορεστιάδα στην Α1

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

–  Μια καυτή πατάτα έχουν να διαχειριστούν την προσεχή Τετάρτη στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ τα μέλη της για τη σύνθεση του νέου πρωταθλήματος της ερχόμενης περιόδου. 

Το νομικό τμήμα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος καλείται να εισηγηθεί την θέση που θα καταλάβει ο Ηρακλής στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε,  ύστερα από την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να απορρίψει την προσφυγή των Θεσσαλονικιών κατά του αθλητικού δικαστή της Ε.Ο.ΠΕ. με την οποία του είχε επιβληθεί η ποινή του υποβιβασμού στην Α2 κατηγορία ανδρών περιόδου 2013-14. 

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, πλέον με αυτή την απόφαση ο Ηρακλής την επόμενη χρονιά δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Volleyleague και το ζητούμενο είναι ποια θέση θα καταλάβει, αν θα πέσουν δύο ή τρεις ομάδες και ποιες ομάδες θα τις αντικαταστήσουν από την Α2 δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Παναχαϊκή και ΑΕΚ.

Όπως επισημαίνει το NovaSports, που ως φορέας που μεταδίδει τους αγώνες έχει καλή πληροφόρηση για το θέμα, “όλα είναι ανοικτά”. Και όταν λέει αυτό, εννοεί τα πάντα, όπως επεξηγεί στην συνέχεια: “Από το να πέσουν Ηρακλής, Παναθηναϊκός και Μίλωνας και να τις αντικαταστήσουν Παναχαϊκή, ΑΕΚ και Ορεστιάδα μέχρι το να μείνουν στην κατηγορία Μίλωνας και Παναθηναϊκός και να ανέβει η τρίτη ομάδα από τα μπαράζ της Α2 που είναι η Ορεστιάδα”.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις, το ενδεχόμενο να ανέβει στα μεγάλα σαλόνια της Βόλεϊ Λιγκ ο ΑΟ Ορεστιάδας παρόλο που αναδείχθηκε τρίτος στα μπαράζ ανόδου είναι όχι απλά εφικτό αλλά και εξαιρετικά πιθανό. Ειδικά από την στιγμή που με βάση την ανακοίνωση που εκδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχει η στρατηγική επιλογή της διοίκησης να κυνηγηθεί η σοβαρή πιθανότητα να ανέβει η ομάδα στην Α1…