Το όνομα του Νίκου Σαμαρά στο γήπεδο της Ορεστιάδας!

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Μεγάλη στιγμή για την Ορεστιάδα, το Εβρίτικο και Ελληνικό βόλει θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου στις 18:30, πριν από τον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Ανδρών για τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κόντρα στο Βέλγιο.

Ο Δήμος Ορεστιάδας θα διοργανώσει τελετή μετονομασίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Ορεστιάδας, σε Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», στη μνήμη του αδικοχαμένου άσου του ελληνικού βόλεϊ. 

Σε ερώτηση που αφορούσε τις εκδηλώσεις για το πρόσωπο του Νίκου Σαμαρά, οι δύο Έλληνες αθλητές Τζούριτς και Προύσαλης τόνισαν:

Τζούριτς: «Κατά τη γνώμη μου είναι τιμή για όλους μας που είμαστε εδώ για να τιμήσουμε αυτόν το μεγάλο αθλητή. Θεωρώ όμως ότι για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει χρειάζεται κάτι πιο μεγάλο. Μια γιορτή που θα γίνεται κάθε χρόνο και όλη η Ελλάδα θα τον θυμάται. Δεν λέω ότι είναι κακό ότι το ματς με τον Βέλγιο γίνεται προς τιμήν του, αλλά ζώντας στην Ιταλία σας διαβεβαιώνω ότι είναι ο μόνος Έλληνας αθλητής που γνωρίζουν. Διαφήμιζε εδώ και χρόνια το Ελληνικό βόλεϊ και του αξίζει…
Προύσαλης: «Ο Σαμαράς ήταν κάτι αντίστοιχο όπως ο Γκάλης, έφερε παιδιά στο γήπεδο και πρόσφερε πολλά άθλημα. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτούς τους μεγάλους αθλητές του τιμάς εν ζωή. Συμφωνώ με τον Δημήτρη ότι πρέπει να γίνεται κάτι κάθε χρόνο, αλλά πιστεύω ότι αν ο Νίκος ήταν εν ζωή και μετονομάζαμε το γήπεδο σε ‘Νίκος Σαμαράς’ θα δάκρυζε κι αυτός και όλοι μας, αλλά από χαρά.

Σε ότι αφορά τους φορείς του Έβρου, περιμένουν με προσμονή και συγκίνηση αυτή τη στιγμή. Ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, που έζησε από πολύ κοντά τον «Σαμ» στις μεγάλες στιγμές με τα «πράσινα» του ΑΟΟ επεσήμανε ότι «με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ μετά από πρόταση του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, αποφασίσαμε ότι πρέπει στην συγκεκριμένη πόλη που ανδρώθηκε ο Νίκος να τον τιμήσουμε με την κορυφαία διοργάνωση που έχουμε για φέτος για την Εθνική ομάδα και δεν είναι άλλη από τον αγώνα με το Βέλγιο, ενώ επίσης αποφασίστηκε να γίνει όλη η προετοιμασία της Εθνικής στην πόλη της Ορεστιάδας».

Όσο για τον πρόεδρο του ΑΟΟ Βασίλη Γκιζάνη, υπογράμμισε πως η μετονομασία του γηπέδου σε κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’ ήταν μια καθολική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. “Ήταν πολύ μεγάλο το λιθαράκι που έβαλε ο Νίκος στη δημιουργία αυτού του γηπέδου. Ο ΑΟΟ την δεκαετία του 90 είχε 6 παίκτες στην Εθνική και η δουλειά που κάνουμε στις ακαδημίες μας με κάνει να αισιοδοξώ ότι σύντομα και πάλι θα δώσουμε πολλούς παίκτες στα Εθνικά μας συγκροτήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την Ομοσπονδία που εμπιστεύεται την πόλη της Ορεστιάδας, γιατί αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι ότι η πόλη γνωρίζει βόλεϊ. Υποσχόμαστε σαν ΑΟΟ στους αθλητές μας ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την πρόκριση”.