Μεταμεσονύχτια ανατροπή! Πήρε την άδεια ο Πανθρακικός, αλλά και οι ΠΑΟ και ΠΑΣ!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–   Και τελικά, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, βγήκε λευκός καπνός από την ΕΠΟ. Ανακοινώθηκε ότι έγιναν δεκτές από το Εφετείο της οι προσφυγές όλων των ομάδων και πήραν την πολυπόθητη άδεια ο Πανθρακικός αλλά και ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι Κομοτηναίοι αλλά και οι “Πράσινοι της Αθηνας” μπορούν να συνεχίσουν χωρίς μεταγραφικούς περιορισμούς τον σχεδιασμό τους, ενώ το ίδιο ισχύει και με τον ΠΑΣ Γιάννενα που βγαίνει κανονικά στην Ευρώπη, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Τζάμπα οι ελπίδες για την Ξάνθη, τζάμπα και το μπαράζ που υποχρεώθηκε να δώσει με τον Παναθηναϊκό μετά το Πάσχα.

Τελικά, έγινε πολύ κακό για το τίποτα… Μετά από μία ημέρα γεμάτη εντάσεις, τραμπουκισμούς όπως καταγγέλλει η ΕΠΟ και «απειλών» εντιμότητας από πλευράς Παναθηναϊκού, η επιτροπή εφέσεων αποφάσισε να αδειοδοτήσει τους τρεις που πρωτόδικα είχαν «κοπεί».Η απόφαση της 5μελούς επιτροπής ήταν λοιπόν θετική για τις δύο ομάδες, παρά την αρνητική εισήγηση του υπεύθυνου της επιτροπής αδειοδοτήσεων, Γιώργου Δημητρίου, ο οποίος πάντως έχει συμβουλευτικό ρόλο και δεν ψήφισε.

Φαίνεται λοιπόν πως οι τρεις ΠΑΕ «γέμισαν» τους φακέλους τους και έπεισαν τα μέλη της επιτροπής, πουπροφανώς έδειξαν μεγαλύτερη επιείκια.Τα ευχάριστα ήρθαν λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και τελικά αφορούσαν και τον Πανθρακικό, αν και νωρίτερα οι διαρροές έλεγαν ότι η απόφαση για την περίπτωσή του ίσως πάει για την επόμενη εβδομάδα.

Τελικά δεν χρειάστηκε. Αφού δόθηκε τελικά η άδεια στις πιο δύσκολες περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΣ, συνέβη το ίδιο και με τον Πανθρακικό. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το Δευτεροβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2013-2014 και στις τρεις ΠΑΕ”.