To pregame του μεγάλου μπαράζ της Ορεστιάδας: Ελλάδα – Βέλγιο

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Το πρώτο μεγάλο βήμα για την παρουσία της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θέλει να κάνει το βράδυ του Σαββάτου στο νέο κλειστό της Ορεστιάδας η Εθνική Ανδρών Βόλεϊ. Αντιμετωπίζει το Βέλγιο και θέλει τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ, ώστε να πάει με άλλον αέρα στον επαναληπτικό αγώνα του άλλου Σαββάτου στις Κάτω Χώρες.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου στην πόλη Κόρτρικ του Βελγίου στις 21:30 ώρα Ελλάδος. Η ομάδα που θα κάνει δύο νίκες θα πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, ενώ αν οι ομάδες κάνουν από μια νίκη, ανεξαρτήτως σκορ, τότε η πρόκριση θα κριθεί στο «χρυσό» σετ με βάση τον περίεργο αυτόν κανονισμόμποιυ εφάρμοσε φέτος ιη CEV και εξομοίωσε το 3-0 με το 3-2.

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωβόλεϊ θα φιλοξενηθεί από 20 ως 29 Σεπτεμβρίου 2013 στις Δανία και Πολωνία αντίστοιχα, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης η Ελλάδα θα παίξει στον Α’ όμιλο με Δανία, Ιταλία και Λιχτενστάιν αντίστοιχα. Από εκεί η ομάδα που θα κερδίσει την πρωτη θέση θα προκριθεί στην 8αδα (4 όμιλοι, άρα 4 ομάδες), ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις δύο και τρία θα …παλέψουν για μια θέση στις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Αλλά αυτά είναι μακρινά σενάρια και για να συμβούν, πρέπει η Ελλάδα να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βελγίου αρχης γενομένης από την Ορεστιάδα. Οι καλές εμφανίσειςτης προηγούμενης εβδομάδας και η πρωτιά στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος των ανδρών ανήκουν στο παρελθόν για την Εθνική Ομάδα, αφού μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει την σπουδαία πρόκληση.

Η προϊστορία πάντως είναι υπέρ της Εθνικής Ομάδας. Άλλες τέσσερις φορές έχουμε βρει τους Βέλγους αντιπάλους σε προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έχοντας ισάριθμες, αλλά δύσκολες, προκρίσεις. 

Ο Αλέκος Λεώνης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Ο κόσμος αναμένεται να κατακλείσει το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας, με την μετονομασία του να πραγματοποιείται σε ειδική τελετή στις 18:30 αύριο το απόγευμα στη μνήμη του αδικοχαμένου άσου.

Οι διαιτητές του αγώνα είναι οι  Ματέιζερ (Ρουμανία) και Σάβιτς (Βοσνία). Η αναμέτρηση ξεκινά στις 20.00 το βράδυ και μεταδίδεται live από την ΕΤ1 και διαδικτυακά από το ThrakiSportS, που θα δώσει το παρών στον μεγάλο αγώνα με πέντε άτομα…